Barcelonan presidentti sai vihdoin kenkää, mutta hän ei poistunut takavasemmalle ilman uutispommia Europan Super Leaguesta.

Barcan presidentti sai vihdoin kenkää – lähti Superliiga-uutispommin saattelemana!

FC Barcelonan parjattu presidentti Josep Maria Bartomeu sai vihdoin kenkää: hän ei poistunut takavasemmalle hiljaa, vaan lähti Superliiga-uutispommin saattelemana.

Etenkin Englannissa fanit ovat olleet viime aikoina raivoissaan, sillä sekä Liverpoolin että Manchester Unitedin on kerrottu ajavan niin sanottua eurooppalaista superliigaa, jonka kohdalla ainakin työnimi kuuluu muodossa “European Super League”.

Tällaisesta sarjasta on puhuttu jo vuosikausien – jopa vuosikymmenten – ajan, mutta nyt sen toteutuminen on todennäköisempää kuin koskaan, kiitos epäluottamuksen seurauksena FC Barcelonan presidentin paikalta lähtöpassit saaneen Josep Maria Bartomeun jättimäisen paljastuksen.

– Voin paljastaa teille erikoislaatuisen uutisen: eilen me hyväksyimme ehdotuksen osallistua tulevaisuudessa European Super Leaguehin (ESL), mikä takaa seuran taloudellisen tasapainon tulevaisuudessa, Bartomeu paljasti aivan tiedotustilaisuutensa loppupuolella.

Sky Sports raportoi jo reipas viikko sitten, että European Super League olisi saanut tukensa myös FIFA:lta ja yhdysvaltalainen pankkijätti JP Morgan olisi keräämässä kasaan 5,1 miljardin euron pakettia liigan perustamista varten. FIFA kiisti asian ja JP Morganilta siihen ei otettu kantaa, mutta nyt Bartomeun puheet vahvistavat, ettei kyse ole todellakaan vain perättömistä huhupuheista.

Mikäli ESL todella aiotaan viedä maaliin, tulee se ottamaan eittämättä Mestarien liigan paikan. Ennen Bartomeun paljastusta puheita ESL:stä pidettiin lähinnä kiristystoimenpiteenä Euroopan suurseurojen suunnalta UEFA:a kohtaan, sillä Mestarien liigan systeemiä tullaan rukkaamaan kaudelle 2024-25, mutta Bartomeu vahvisti, että tällainen liiga todella on suunnitteilla.

ESL:ssä tulisi pelaamaan 16-18 joukkuetta ja alustavien tietojen mukaan on todennäköistä, ettei sieltä putoaisi yksikään seura. Tämä toisin sanoen veisi kaikilta pienempien liigojen seuroilta mahdollisuuden selviytyä kyseiseen liigaan, sillä siitä tulisi rikkaiden seurojen suljettu rahasampo. Mukana tulisi olemaan joukkueita sekä Englannista, Espanjasta, Italiasta, Ranskasta että Saksasta ja kausi pelattaisiin siten, että joukkueet pelaisivat kaksinkertaisen sarjan ja siihen päälle pudotuspelit.

Tällä tietoa uuden liigan tiimoilta mukana olisivat ainakin seuraavat seurat: Arsenal, Atlético Madrid, Chelsea, FC Barcelona, Juventus, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Paris St. Germain, Real Madrid ja Tottenham – joskin brittiseuroja saattaisi olla listalla olevan kuuden sijaan viisi.

Myös hallitseva Mestarien liigan voittaja Bayern München on yhdistetty ESL:ään, mutta ainakin vuonna 2018 saksalaisseuran kanta osallistumiseen tällaiseen liigaan oli jyrkkä “ei”.

Uuden liigan syntyminen ei kuitenkaan johtaisi siihen, että edellä mainitut seurat jättäisivät kotimaidensa sarjat – tästäkin, kun on ollut liikkeillä huhuja.

Bartomeu ei ollut ainoa lähtijä Barcelonasta, vaan samalla ulos laitettiin myös koko katalonialaisseuran johtokunta ja tämä muutos astui voimaan välittömästi.

Bartomeun ja kumppaneiden lähdön myötä on erittäin mielenkiintoista nähdä, onko sillä vaikutusta Lionel Messin lähtöhaluihin.

Marko Ollonqvist

KATSO MYÖS:
Kaikki Liigan pelaajasiirrot kaudelle 2020-21!

Jaa