Barcelonassa alkaa tyhjennysmyynti, mutta lähdöstä kieltäytynyt Luis Suárez ei tällä tietoa ole yksi muualle kaupattavista pelaajista.

Barcelonassa alkaa tyhjennysmyynti? Luis Suárez kieltäytynyt lähtemästä

Barcelonassa alkaa tiettävästi tyhjennysmyynti ja nuorennusleikkaus, Ronald Koemanin astuessa puikkoihin, mutta Luis Suárezin kerrotaan kieltäytyneen lähtemästä.

Uruguaylaishyökkääjä Luis Suárez oli yksi niistä harvoista pelaajista, jotka oikeasti ilmestyivät pelaamaan käsittämättömässä 2-8-tappiossa Bayern Müncheniä vastaan, mutta tästä – ja kaikista hänen maalimääristään – huolimatta FC Barcelonan kerrotaan menevän kohti uutta vaihetta, eikä Suárez tiettävästi kuuluu seuran tulevaisuuden suunnitelmiin.

Suárezia lähellä oleva lähde on kuitenkin paljastanut espanjalaismedia Mundo Deportivon mukaan, ettei kokenut hyökkääjä ole lähdössä minnekään ennen kuin hänen sopimuksensa päättyy ensi kesänä. Hänen on huhuiltu olevan palaamassa takaisin hollantilaisseura Ajaxiin, jossa hän nousi koko jalkapallomaailman tietoisuuteen, mutta kyseisen lähteen mukaan tämä on pötypuhetta.

– Seuran suunnalta ilmassa on paljon puhetta, mutta Luis odottelee edelleen yhteydenottoa, jota ei ole kuulunut. Luis ei ole menossa Ajaxiin missään nimessä… Ideana on se, että hän poistuu kaikessa hiljaisuudessa takavasemmalle ensi vuonna.

Suárez ei ole suinkaan ainoa kokenut pelaaja, jonka kohdalla Koeman aikoo laittaa viikatteen heilumaan. Hollantilaismanagerin kerrotaan antavan jokaiselle pelaajalle mahdollisuuden, mutta samaan aikaan niin Gerard Piquén, Sergio Busquetsin, Ivan Rakiticin ja Arturo Vidalin kohdalla siirto muihin maisemiin on enemmän kuin mahdollista.

Mikäli Barcelona päätyy myymään pääsääntöisesti koko kokeneemman osaston, saattaa se voimistaa entisestään Lionel Messin lähtöhaluja, sillä argentiinalaisella ei ole aikaa jäädä odottamaan niin sanotun uudelleenrakennusprojektin valmistumista.

– Meidän on annettava faneille erilainen kuva kuin annoimme Bayernia vastaan, sillä se ei ole se Barca, jonka me tai fanit haluamme nähdä. Sinun on oltava onnellinen päästessäsi pukeutumaan Barcan paitaan, Koeman paalutti, kun hänen kaksivuotinen sopimus Barcelonaan oli julkistettu.

– Sinun on osoitettava se sitoutumisella, ammattimaisuudella ja kaikella sillä, mitä sisälläsi on. Jos me teemme niin, se kuva tulee olemaan totaalisen erilainen kuin se oli viime viikolla.

– Me tulemme tekemään todella kovasti töitä rakentaaksemme vahvan joukkueen, mutta meidän on tehtävä muutoksia, koska se kuva, jonka näimme, ei ole sitä, mitä me haluamme. Meidän on tehtävä kovasti töitä ansaitaksemme maineemme takaisin. Se on iso haaste ja se ei tule olemaan helppoa, koska Barca vaatii aina parasta sinulta, kuten sen kuuluukin olla. Barca on edelleen maailman suurin seura ja nyt meidän on pidettävä huoli siitä, että palautamme Barcan sinne, minne se kuuluukin. Tässä joukkueessa on riittävästi laatua vaatiaksemme parhaita mahdollisia tuloksia ja pokaaleja.

Marko Ollonqvist
Toronto

KATSO MYÖS:
Kaikki Liigan pelaajasiirrot kaudelle 2020-21!

Jaa