Carlos Vela MLS:stä FC Barcelonan uudeksi ykköshyökkääjäksi? Katalonialaisseura on kriisissä Luis Suarezin leikkauksen myötä.

Mikä jäähdyttelysarja – Carlos Vela MLS:stä Barcan uudeksi ykköskärjeksi?

Carlos Vela siirtyy MLS:stä FC Barcelonan uudeksi ykköskärjeksi? Meksikolaishyökkääjä voitti päättyneellä kaudella MLS:n maalipörssin.

FC Barcelona koki valtaisan takaiskun Supercopa de Espanan välierätappiossa Atlético Madridille. Tappion lisäksi joukkueen ykköshyökkääjä Luis Suarez koki polvivamman ja joutui sen seurauksena leikkauspöydälle, mikä pitää hänet sivussa tositoimista ainakin seuraavat neljä kuukautta.

Katalonialaisseuralla ei ollut aikomusta rynnätä tammikuun siirtoikkunan aikana pelaajakaupoille, mutta nyt se on mitä todennäköisimmin pakotettu tekemään niin. Seuran pelaajistosta ei nimittäin löydy toista Suarezin kaltaista selkeätä kärkeä; jos Lionel Messiä tai Antoine Griezmannia lähdettäisiin sovittamaan tuohon rooliin, jättäisi Suarezin poissaolo joka tapauksessa valtavan aukon joukkueen hyökkäyspäähän.

Barcelonan tiedetään olleen jo jonkin aikaa Inter-hyökkääjä Lautaro Martinezin perässä ja seuran uskottiin lähtevän jahtaamaan argentiinalaista tosissaan ensi kesänä. Nyt Martinez on kuitenkin yksi vaihtoehdoista Suarezin välittömäksi korvaajaksi, joskin on vaikea nähdä, että Serie A:n mestaruudesta kamppaileva Inter olisi valmis luopumaan tähtipelaajastaan.

Paljon todennäköisempi vaihtoehto Suarezin korvaajaksi onkin Los Angeles FC:tä edustava Carlos Vela, sillä hänen siirtosumma olisi moninkertaisesti alhaisempi kuin Martinezin kohdalla ja lisäksi hänen hankintansa on paljon argentiinalaiskollegaansa helpompaa.

Ammattilaisurallaan muun muassa Arsenalia ja Real Sociedadia edustanut meksikolainen on pelannut kaksi viime kautta MLS:ssä ja paukuttanut siellä hurjan määrän maaleja. Ensimmäisellä kaudellaan hän teki 29 ottelussa 14 maalia ja viime kaudella hän vei nimiinsä sarjan maalipörssin ja jätti taakseen AC Milaniin palanneen Zlatan Ibrahimovicin, kun hän iski 31 ottelussa pallon vastustajan verkkoon peräti 34 kertaa. Samalla hän rikkoi MLS:n yhden kauden maaliennätyksen ja tuli valituksi sarjan arvokkaimmaksi pelaajaksi.

Positiivinen asia Barcelonan kannalta olisi myös se, että 30-vuotias Vela omaa Espanjan La Ligasta peräti kahdeksan kauden verran kokemusta; hän teki Real Sociadille 219 pelaamassaan La Liga -ottelussa 66 maalia. Lisäksi hän olisi edustuskelpoinen myös Mestarien liigassa – toisin kuin Interiä kyseisessä kilpailussa tällä kaudella edustanut Martinez.

Yleisesti ottaen MLS:ää pidetään jonkinasteisena jäähdyttelysarjana sellaisille entisille huippupelaajille, jotka eivät enää pärjää Euroopan huippusarjoissa, mutta esimerkiksi Zlatan palasi sieltä 38 vuoden iässä Milaniin, iskien heti ensimmäisessä täydessä ottelussaan maalin, ja nyt Vela saattaa päätyä yhteen maailman suurimmista jalkapalloseuroista.

Marko Ollonqvist
Toronto

Lue myös:
Vain Urheiluvetojen lukijoille: Talleta 25€ – saat 75€ pelirahaa!

Jaa