El Clásico on juuri nyt todella kaukana siitä, mitä ottelut FC Barcelonan ja Real Madridin välillä parhaimmillaan tarjosivat.

Kommentti: El Clásico oli Messi vs. CR7 -Clásico – nyt täysin mitäänsanomaton!

El Clásico oli Messi vs. CR7 -Clásico: nyt jäljellä ovat vain rippeet, sillä FC Barcelona ja Real Madrid eivät enää ole ne Eurooppaa dominoivat voimat.

Muistatko vielä sen tunteen, kun El Clásico FC Barcelonan ja Real Madridin välillä oli eittämättä yksi kauden suurimmista kohokohdista, joka merkittiin jo hyvissä ajoin kissan kokoisin kirjaimin kalenteriin?

Nyt, kun katsot näitä otteluita kahden La Liga -jätin välillä, voitko aidosti väittää saavasi niistä edelleen saman tunnelatauksen kuin aiemmin?

Minä en ainakaan voi.

***

Kun Lionel Messiä haastateltiin DAZN:n toimesta juuri tätä El Clásicoa silmällä pitäen, paljasti hänen yksi kommenttinsa totuuden siitä, miten kaukana “Espanjan derby” on siitä parhaasta loistostaan, kun kentällä nähtiin kaksi kenties kaikkien aikojen parasta jalkapalloilijaa – Messi ja Cristiano Ronaldo:

“Kun Cristiano pelasi Madridissa, ne pelit olivat todella erityislaatuisia. Ja ainahan ne ovat, mutta Cristianon ollessa kentällä ne olivat todella erityislaatuisia.”

Miksi tämä sitten on kaikessa karuudessaan nykytilannetta kuvastava kommentti? Koska El Clásicon pitäisi olla El Clásico. Pelaajat vaihtuvat, mutta juna kulkee. Yksittäisten pelaajien kohtaaminen ei voi olla tällaista ottelua elossa pitävä voima.

Oikeastaan tälle väitteelleni El Clásicon suoranaisesta romahtamisesta saa lihaa luiden ympärille Messin maalintekotilastojen ja siihen liittyvän kysymyksen kautta:

Milloin Messi on viimeksi iskenyt pallon Real Madridin verkkoon?

Yli 900 päivää sitten eli sattumoisin ottelussa, jossa Cristiano Ronaldo viiletti viimeistä kertaa kentällä El Clásicon merkeissä.

Eilen nähdyssä tämän kauden ensimmäisessä klassikossa vastakkain oli kaksi näivettynyttä joukkuetta, jotka eivät enää parhaanakaan päivänään lukeudu Euroopan dominoiviin voimiin.

Kentällä on toki edelleen Messi, mutta eilisessä pelissä hän oli vain varjo entisestä, lukuun ottamatta sitä yhtä yksittäistä tilannetta, jossa hän vei boksin sisällä Sergio Ramosia kuin litran mittaa – niin pahasti FC Barcelona on onnistunut hänet tuhoamaan, joskin toivon mukaan vain tilapäisesti.

***

Ehkäpä taas joskus tulevaisuudessa nämä FC Barcelonan ja Real Madridin kohtaamiset maistuvat jollekin muulle kuin puulle, mutta siihen saattaa mennä vuosia, sillä tilannetta ei ole auttanut tippaakaan koronaviruspandemia, joka on runnellut etenkin katalonijättiä taloudellisesti pahemman kerran.

Itse haluaisin esittää myös yhden toivomuksen espanjalaisten jalkapallopäättäjien suuntaan: eikö näiden El Clásicojen määrälliseen vähentämiseen voitaisi löytää joku keino?

Neljä, viisi tai jopa kuusi keskinäistä kohtaamista kaudessa, kun vie ison osan siitä hohdosta, jonka nämä El derbi Español -ottelut ansaitsevat.

Tässä, kun on valmiiksi jo niin paljon muitakin alakulon aiheuttajia tämän “otteluparin” osalta.

Marko Ollonqvist

KATSO MYÖS:
Kaikki Liigan pelaajasiirrot kaudelle 2020-21!

Jaa