Lionel Messin tuuletus on kiitos hänen isoäidilleen.

Miksi Lionel Messin tuuletus päättyy aina samalla tavalla?

Lionel Messin tuuletus päättyy aina samalla tavalla: jokainen argentiinalaisen pelejä nähnyt on varmasti huomannut, miten hän nostaa kätensä kohti taivasta.

Argentiinalaistähti Lionel Messi on tehnyt uskomattomat 671 maalia. Häneltä on nähty erilaisia maalin jälkeisiä tuuletuksia, mutta jokaisella kerralla ne päättyvät samalla tavalla: Messi nostaa molemmat kätensä kohti taivasta.

Se liittyy Messin isoäitiin, joka oli ehkä FC Barcelona -kipparin suurin yksittäinen tukija nuorena, pienen ja pippurisen argentiinalaisen tähdätessä kohti jalkapalloammattilaisuutta.

Isoäiti Celia Olivera Cuccittini menehtyi vuonna 1998, Messin ollessa vain 11-vuotias, mutta ehti vaikuttaa melkoisesti sittemmin yhdeksi kaikkien aikojen jalkapalloilijasta kehittyneen Messin uraan.

– Ollessani pieni, menin pelaamaan naapuruston jalkapallojoukkueeseen, johon koko perheeni oli mennyt: sekä veljeni että serkkuni pelasivat – jokainen omassa ikäryhmässään, Messi kertoo Sportbiblen mukaan.

– Kun olin aikanaan niin nuori, ettei minulle ollut vielä joukkuetta, puuttui yhdestä vanhempien joukkueesta pelaaja ja isoäitini sanoi valmentajalle, että antaisi minun pelata. Siihen valmentaja vastasi “miten me voisimme antaa hänen pelata – hän on liian pieni, eikä hän voi pelata”.

Haluatko esim. FC Barcelonan pelipaidan?
50 nopeinta mukaan, 25 voittaa suosikkijoukkueensa pelipaidan!

– Mutta valmentajankin kommenteista huolimatta isoäitini vaati ja vaati, että he antaisivat minun pelata. Häntä rakastettiin seurassa ja hän pyysi minulle mahdollisuutta niin kauan, että he antoivat sellaisen. Itse en sitä muista, koska olin niin nuori, mutta isoäitini mukaan tein kaksi maalia, kun he päästivät minut kentälle.

Itse asiassa sormien nostaminen kohti taivasta liittyy erääseen spesiaaliin hetkeen.

Celia-isoäiti oli sanonut Messille, että tämän pitäisi liittyä paikallisjoukkueeseen nimeltä Grandoli, joka oli yksi kaupungin surkeimmista joukkueista. Isoäiti näki tämän hyvänä ratkaisuna ja perusteli sitä ihmetyksissään olleelle Messille sanoin “surkea joukkue tarvitsee loistavan pelaajan, eikö vain?”. Messi ei vieläkään täysin ymmärtänyt.

– He tarvitsevat sinut Leo. Sinut. Heillä ei ole ajatustakaan siitä, miten hyvä olet, joten me näytämme heille.

Messi päätyi pelaamaan Grandolin paitaan, ja kun hän laittoi ensimmäistä kertaa pallon sisään, maalivahdin haaroista, haki hän katseellaan isoäitinsä katsomosta ja nosti molempien käsiensä etusormet ilmaan, kiittäen isoäitiään.

Marko Ollonqvist
Toronto

Lue myös:
NHL vapaat pelaajamarkkinat ja pelaajasiirrot 2019

Jaa