Messi nimesi mm. parhaan maalinsa ja kovimman vastustajan.

Lionel Messi nimesi mm. parhaan maalinsa ja kovimman vastustajan – “En tiedä oliko se paras peli”

Koko ammattilaisuran FC Barcelonaa edustanut Lionel Messi nimesi uransa mieleenpainuvimpia hetkiä – vuodet 2008-2012 olivat kulta-aikaa.

32-vuotias Lionel Messi on paljastanut muun muassa parhaan maalinsa, parhaan valmentajansa, kovimman vastustajan ja kovimman puolustuksen, jonka hän on kohdannut.

Argentiinalainen on kertonut, että hänen paras maalinsa on vuoden 2009 Mestarien liiga -finaalista, kun Barcelona voitti Manchester Unitedin Roomassa maalein 2-0.

Messi nimesi parhaaksi maalikseen itselleen hyvin epätavallisen maalin, sillä 170 senttinen teki maalin päällään – ottelun toisesta maalista vastasi Samuel Eto’o.

Seuraavaksi esitettiin kysymys kovimmasta puolustuksesta, mutta tähän Barca-kapteeni ei osannut tarkkaa vastausta antaa.

– En osaa nimetä mitään erityistä, mutta siellä oli kovia joukkueita, kuten englantilaisia, jotka olivat erittäin fyysisiä ja vahvoja. Jalkapallo heitä vastaan muuttuu taktisemmaksi ja kovemmaksi, Messi vastasi.

Kun taas puhuttiin kovimmasta vastustajasta kokonaisuudessaan, esiin nousi Espanjan maajoukkue ja tarkemmin ystävyysottelu heitä vastaan.

– Maradona oli valmentajamme ja se oli ennen vuoden 2010 maailmanmestaruuskilpailuja, jossa heistä tuli mestareita. Se oli yksi otteluista, joka yllätti minut.

Mieleenpainuvimman ottelun hän on pelannut Real Madridia vastaan 2011.

– Muistan parhaiten puolivälierän Real Madridia vastaan, voitimme 2-0. En tiedä oliko se paras peli, mutta se on ainutlaatuinen muisto.

Mieheltä udeltiin myös parhaasta valmentajasta, jonka kanssa hän on toiminut.

Pep Guardiola on paras kaikista. Luis Enrique on hyvin lähellä, hän paljasti.

Viimeisenä kysyttiin uran parasta hetkeä, joka ei kysymyksenä ole sieltä helpoimmasta päästä.

– On vaikea valita yksi. Olen ollut onnekas monessa elämäni eri vaiheessa, mutta mielestäni Guardiola -aikakausi oli yksi parhaimmista hetkistäni – Guardiola toimi Blaugranan valmentajan vuodet 2008-2012.

Lue myös:
NHL vapaat pelaajamarkkinat ja pelaajasiirrot 2019

Jaa