Ansu Fati loisti FC Barcelonan kotiottelussa Villarrealia vastaan, mutta häntä ei voitu valita ottelun parhaaksi pelaajaksi varsin hämmentävästä syystä johtuen.

MITÄ?! Ansu Fati loisti – ei voitu valita ottelun parhaaksi iän vuoksi!

Ansu Fati loisti eilisessä ottelussa, kun FC Barcelona kaatoi kotikentällään Villarrealin 4-0, mutta häntä ei voitu valita ottelun parhaaksi pelaajaksi.

Vaikka FC Barcelona on tällä hetkellä melkoinen kriisipesäke, etenkin kentän ulkopuolella, seuran tulevaisuus näyttää valoisalta – kiitos 17-vuotiaan Ansu Fatin.

Katalonialaisseura avasi eilisiltana La Liga -kautensa kotiottelulla Villarrealia vastaan ja tämä nuori espanjalainen antoi ottelulle alkutahdit jo aikaisessa vaiheessa, kun hän ensiksi iski 1-0-maalin ottelun 15. peliminuutilla ja heilutti uudelleen maaliverkkoja vain nelisen minuuttia myöhemmin.

Ottelun 35. peliminuutilla Fati hankki myös joukkueelleen rankkarin. Mikäli hän olisi päässyt itse ampumaan pallon 11 metristä ja tehnyt maalin, olisi hänestä tullut kaikkien aikojen nuorin La Ligassa hattutempun tehnyt pelaaja. Lionel Messi asteli kuitenkin pallon taakse ja viimeisteli isäntien 3-0-osuman.

Barcelona vei ottelun lopulta nimiinsä lukemin 4-0, eikä kentän parhaasta pelaajasta ollut pienintäkään epäselvyyttä – tuon kunnianosoituksen olisi kuulunut mennä Fatille.

Ongelmaksi muodostui kuitenkin se, että Fati on alaikäinen: ottelun parhaan pelaajan palkinto tuli olutta tekevältä Budweiserilta ja tästä johtuen Fati ei voinut vastaanottaa palkintoa, sillä myös Espanjassa ikäraja alkoholin suhteen on 18 vuotta.

Fatista tulee täysi-ikäinen 31. lokakuuta, joten pitkään hänen ei tarvitse enää ainakaan tällaisista syistä jäädä vaille parhaan pelaajan palkintoa: toisaalta, kun tämän nuorukaisen tekemistä katsoo ja jos myös jatkossa Budweiser tai jokin muu vastaavanlainen yhtiö tarjoaa parhaan pelaajan pystin, saattaa olla, että Fatilta ehtii mennä vielä muutama palkinto sivu suun ennen kuin hän täyttää 18 vuotta.

FC Barcelonan ja Villarrealin välisen ottelun parhaaksi pelaajaksi valittiin Jordi Alba.

Marko Ollonqvist

KATSO MYÖS:
Kaikki Liigan pelaajasiirrot kaudelle 2020-21!

Jaa