Barcelona ei ole velvollinen maksamaan korvauksia Santos FC:lle.

Päätös: Barcelona ei ole velvollinen maksamaan korvauksia Santos FC:lle

FC Barcelona ei ole velvollinen maksamaan korvauksia brasilialaisseura Santos FC:lle – urheilun kansainvälinen vetoomustuomioistuin hylkäsi vaatimukset.

La Liga-jätti Barcelona osti brasilialaistähti Neymarin Santosilta vuonna 2013 ja maksoi Santosille 17 miljoonaa euroa – myöhemmin selvisi, että kokonaismaksu kohosi aina lähes 90 miljoonaan euroon.

Katalonialaisseuran maksamista rahoista valtaosa meni Neymarin yritykselle ja suoraan hänen isälleen.

Brasilialaisseura vei asian CAS:iin (urheilun kansainväliseen vetoomustuomioistuimeen) ja vaati, että Barcelonan olisi maksettava heille yli 61 miljoonaa euroa vahingonkorvausta siirtosopimuksen rikkomisesta.

CAS on viimein vienyt asian päätökseen ja hylännyt vaatimukset toteamalla, että espanjalaisseura ei ole toiminut laittomasti sopiessaan hyökkääjän kanssa siirrosta.

Barcelona ilmoitti asiasta verkkosivuillaan: “Urheilun vetoomustuomioistuin on hylännyt Santosin FIFA:lle esittämän valituksen, jossa brasilialaisseura vaati 61 295 000 euron vahingonkorvausta FC Barcelonalta ja vastaavia urheilukieltoja Neymar Jr:lle siirron osalta.”

“CAS katsoi, että Santosin ja pelaajan välinen sopimus päättyi yhteisellä sopimuksella, ja että FC Barcelona ei rikkonut mitään siirtosopimusta maksamalla lisäsummia pelaajan isälle ja N&N -yritykselle ja että FC Barcelona ei käyttäytynyt vilpillisesti, kun se allekirjoitti ennakkosopimuksen Neymar Jr:n kanssa tai kun se allekirjoitti siirtosopimuksen Santoksen kanssa.”

“CAS pakottaa Santoksen maksamaan FC Barcelonan oikeudenkäyntikulut, jotka ovat 20 000 Sveitsin frangia.”

28-vuotias Neymar pelasi Blaugranassa vuosina 2013-2017, jonka aikana hän takoi tililleen 105 maalia ja 77 syöttöä.

Brasilialaistähti siirtyi elokuussa 2017 kataloniasta Pariisiin hurjalla 222 miljoonan euron hintalapulla.

KATSO MYÖS:
Kaikki Liigan pelaajasiirrot kaudelle 2020-21!

Jaa