Lionel Messin syötöistä on päästy nauttimaan jo vuosikymmenien ajan; ne vain ovat jääneet aiemmin hurjien maalimäärien taakse piiloon.

VIDEO: Messin syötöistä mieletön video – “Ajattelen yhä vähemmän maalintekoa”

Lionel Messin syötöistä on koostettu erään fanin toimesta mieletön video, joka osoittaa, miten erinomainen tilanteiden luoja argentiinalainen on.

FC Barcelonassa pelaava Lionel Messi teki maalirikkaimmalla kaudellaan (2011-12) yhteensä mielettömät 73 maalia – kaikki kilpailut mukaan lukien.

Siitä ei ole siis kahta sanaa, etteikö Messi olisi vähintäänkin yksi kaikkien aikojen parhaista maalintekijöistä, mitä jalkapalloviheriöillä on aikojen saatossa nähty.

Messillä on myös uskomaton kyky luoda maalipaikkoja joukkuekavereilleen ja tästä hänen huippuominaisuudestaan on puhuttu vuosien saatossa aivan liian vähän: sen lisäksi, että hän teki viime La Liga -kaudella 25 maalia ja vei nimiinsä maalipörssin voiton, teki hän myös historiaa, kun hän alusti 21 osumaa ja oli Espanjan pääsarjassa tässä kategoriassa ylivoimainen ykkönen.

33-vuotias argentiinalainen kertoikin alkuvuodesta DAZN:lle, että hän näkee yhä enenevissä määrin itsensä pelinrakentajana, maalintekijän sijaan.

– Ajattelen yhä vähemmän ja vähemmän maalintekoa. Olen alkanut pelata alempana yhä enenevissä määrin ollakseni enemmänkin maalipaikkojen luoja kuin se, joka viimeistelee maalit.

– Totta kai pidän maalinteosta, ja jos minulla on maalipaikka, tietenkin käytän sen. Mutta joka kerta astellessani kentälle, keskityn aiempaa vähemmän maalintekoon ja enemmän itse peliin. En ole ollut ylipäätään koskaan pakkomielteinen maalinteon suhteen.

– Ymmärrän sen, että ihmiset puhuvat siitä, miten en tee enää niin paljon maaleja, mutta osa peliä on kasvaminen pelaajana ja sopeutuminen erilaisiin aikoihin ollaksesi paras pelaaja sekä itsellesi että joukkueellesi.

Tässä Messin upeista syötöistä koostettu video:

Marko Ollonqvist

KATSO MYÖS:
Kaikki Liigan pelaajasiirrot kaudelle 2020-21!

Jaa