Jalkapallolegenda Marco Van Basten pitää Lionel Messiä Cristiano Ronaldoa selkeästi parempana jalkapalloilijana ja ei pysty ymmärtämään vastaväitteiden esittäjiä.

Marco van Basten: “Cristianon Messin edelle nostavat eivät ymmärrä koko lajia”

Jalkapallolegenda Marco van Basten pitää sekä Cristiano Ronaldoa että Lionel Messiä loisteliaina pelaajina, mutta hänelle heidän keskinäinen paremmuus on päivänselvää.

Toiset sanovat Cristiano Ronaldon olevan Lionel Messiä parempi pelaaja. Toiset taas näkevät asian tismalleen toisinpäin.

Tätä keskustelua on käyty jo ainakin yli vuosikymmenen ajan, totaaliseen kyllästymispisteeseen saakka. Fanit ja toimittajat kertovat omia näkemyksiään ja esittelevät mitä erilaisimpia tilastoja, joilla he perustelevat miksi toinen heistä on parempi kuin toinen.

Mutta silloin, kun todellinen jalkapallolegenda avaa suunsa asiasta, jokaisen on syytä kuunnella.

Hollantilainen Marco van Basten kuuluu todellisiin lajilegendoihin. Hänellä ei ole minkäänlaista sidettä FC Barcelonaan tai Real Madridiin, joten hänen kantansa on hyvin puolueeton.

Vaan, miten sitten tämä kaksinkertainen Mestarien liigan (Euroopan Cup), näkee asian: onko Lionel Messi Cristiano Ronaldoa parempi vai toisinpäin?

– Cristiano Ronaldo on loistava pelaaja, mutta ne, jotka nostavat hänet Messin edelle, eivät ymmärrä koko lajia tai sitten he valehtelevat tahallaan, van Basten paalutti Corriere della Seran haastattelussa.

– Messi on uniikki. Jäljittelemätön ja ei toistettavissa. Hänen kaltaisiaan pelaajia tulee kerran 50 vuodessa. Lapsena hän putosi jalkapallonerouden pataan.

Oli sitten asiasta mitä mieltä tahansa, on päivänselvää, että Cristiano Ronaldo ja Lionel Messi kuuluvat jalkapallohistoriassa eittämättä kaikkien aikojen parhaiden pelaajien joukkoon ja monien mielestä he ovat – täysin oikeutetusti – kaksi kaikkien aikojen parasta jalkapalloilijaa.

Marko Ollonqvist
Toronto

Lue myös:
Kaikki Urheiluvedot.com:n ilmaiset vetovihjeet täältä!

Jaa