Messi ja Guardiola lahjoittivat rahaa sekä espanjalaiselle että argentiinalaiselle terveydenhuollolle, taistelussa koronaviruspandemiaa vastaan.

Hattu päästä! Messi ja Guardiola lahjoittivat rahaa terveydenhuollolle

Lionel Messi ja Pep Guardiola lahjoittivat rahaa terveydenhuollolle Espanjassa: tilanne koronaviruspandemian suhteen on maassa todella vakava.

Espanjassa on tällä hetkellä 42 058 vahvistettua koronavirustartuntaa ja menehtyneitä on 2 991. Tartuntojen määrä on lähestulkoon tuplaantunut viimeisten kuuden päivän sisällä.

Kaikkein suurin ongelma maassa on se, että tartunnan saaneista peräti 12 prosenttia on terveydenhuollon parissa työskenteleviä (tämä tilasto on maanantailta).

FC Barcelonan argentiinalaistähti Lionel Messi ja Manchester Cityn espanjalaismanageri Pep Guardiola ovatkin tehneet jalon teon ja avanneet kukkaronnyörinsä: molemmat nimittäin lahjoittivat miljoona euroa terveydenhuollolle eli yhteensä 2 miljoonaa euroa, kertoo ESPN.

Guardiolan lahjoitus menee kokonaisuudessaan espanjalaiselle terveydenhuollolle, kun taas Messin vastaava jakaantuu barcelonalaisen sairaalan ja argentiinalaisen Rosarion sairaalan kesken, molempien saadessa tukea 500 000 euron verran.

– Kiitos Leo sitoutumisestasi ja tuestasi, barcelonalaissairaala kiitteli Twitter-tilillään.

Messi on tukenut pelaajauransa aikana aktiivisesti paikallista terveydenhuoltoa Barcelonassa: esimerkiksi viime vuonna hän auttoi Sant Joan de Deun lastensairaalaa rakentamaan uuden siiven rakennukseensa, mikä on pyhitetty taisteluun syöpää vastaan.

Guardiolan lahjoitus jakaantuu puolestaan Barcelonan lääketieteellisen korkeakoulun ja Angel Soler Daniel -säätiön välille. ESPN mukaan tiedotteessa kerrottiin, että rahat tullaan käyttämään hygieniaan liittyvien materiaalien hankintaan.

Myös Bayern Münchenin Robert Lewandowski (miljoona euroa), Saksan maajoukkuepelaajat (2,5 miljoonaa euroa) ja Cristiano Ronaldo on yhdessä agenttinsa Jorge Mendesin kanssa lahjoittaneet rahaa terveydenhuollolle.

Marko Ollonqvist
Toronto

SEURAA KORONAVIRUKSEN VAIKUTUKSIA URHEILUUN TÄÄLTÄ:
UV seuraa: Näin koronavirus vaikuttaa urheiluun!

Jaa