Joel Pohjanpalo elintärkeä pelaaja Huuhkajille ja Teemu Pukille - etenkin, jos Suomi etenee EM-lopputurnaukseen.

Mielipide: Joel Pohjanpalo on elintärkeä pelaaja Huuhkajille ja Teemu Pukille!

Joel Pohjanpalo elintärkeä pelaaja Huuhkajille ja Teemu Pukille: merkitys tulee vain korostumaan entisestään, mikäli Suomi selviytyy EM-lopputurnaukseen.

Suomen osalta lokakuun EM-karsintapelit sujuivat kaksijakoisesti.

Bosnia ja Hertsegovinaa vastaan pelatussa vierasottelussa Huuhkajat oli täysi vastaantulija ja lopputuloksena oli 1-4-tappio. Armenia sen sijaan kaatui Turun illassa lukemin 3-0.

Isoa kuvaa tarkasteltaessa mennyt viikko oli kuitenkin kokonaisuudessaan menestys Huuhkajille, kiitos Liechtensteinin ja Kreikan suosiollisen avustuksen: Suomi on Liechtenstein-voiton päässä EM-lopputurnauksesta ja itse asiassa jopa shokkitappio Tampereella saattaisi lennättää Huuhkajat kisoihin.

Armenia-voiton jälkeen Teemu Pukki, joka päätti Valioliiga- ja EM-karsintaotteluissa neljän ottelun mittaiseksi venyneen maalittoman putkensa kahdella osumalla Armeniaa vastaan, varasti jälleen otsikot.

Todellisuudessa ne kaikkein suurimmat otsikot olisi ansainnut näiden Bosnia- ja Armenia-otteluiden jälkeen Joel Pohjanpalo, jota on toki kehuttu kiitettävissä määrin.

Järkyttävistä loukkaantumisongelmista viime vuodet kärsinyt Pohjanpalo pelasi näissä kahdessa ottelussa yhteensä hieman vajaat 90 minuuttia. Bosniassa hän iski Suomen ainokaisen ja Armeniaa vastaan hän alusti upealla syötöllään Pukin ensimmäisen maalin.

Pukin ja Pohjanpalon välillä on ollut huomattavissa toimivaa kemiaa jo aiemmin, eivätkä jälkimmäisenä mainitun loukkaantumiset ole onneksi vaikuttaneet tähän – se on päivänselvää jo näiden kahden viime ottelun perusteella.

Kun hyökkääjä kerää niissä määrin nimeä kuin Teemu Pukki viime kauden ja erityisesti tämän kauden aikana, on päivänselvää, että sen myötä myös vartiointi pelaajan ympärillä muuttuu paljon tarkemmaksi.

Tämä on nähty Norwich Cityn viime otteluissa Valioliigan puolella. Pukin on ollut entistä vaikeampi päästä maalintekopaikoille, sillä häntä on kyetty vartioimaan tarpeen vaatiessa ajoittain jopa kahdella pelaajalla.

Syynä tähän edellä mainittuun on ollut puhtaasti se, ettei Norwichilla ole ollut riittävästi laatua Pukin ympärillä, etenkään joukkuetta riivanneen loukkaantumissuman keskellä; on riittänyt, että pimennetään Norwichin paras pelaaja.

Joel Pohjanpalo on puolestaan maajoukkueen puolella juuri sellainen pelaaja, joka tekee vastustajan pelitaktiikasta paljon vaikeampaa. Jos vastustaja keskittyy Pukin vartiointiin, Pohjanpalolla on kyky nousta esiin ja hyödyntää itselleen saamansa tila.

Vastustajien pelaajien scouttaaminen on tärkeä elementti EM-karsinnoissa, mutta EM-lopputurnauksessa tämä aspekti pelistä viedään vielä asteen verran pidemmälle.

Juuri tästä syystä onkin päivänselvää, että Huuhkajat, ja erityisesti Teemu Pukki, tarvitsee rinnalleen terveen Joel Pohjanpalon, sillä siinä vaiheessa vastustajien on vartioitava kaksikosta molempia. Se taas avaa lisää tilaa Pukille, mikä tietyissä määrin olisi pelattavissa pois ilman Pohjanpalon läsnäoloa.

Suomelta löytyy toki laatua Pukin takaa myös muiden pelaajien toimesta, mutta ei Pohjanpalon kaltaista maalintekouhkaa.

Nyt täytyykin vain toivoa, että Pohjanpalo pysyy ehjänä, pystyy esimerkiksi kuukauden päästä pelattavassa Liechtenstein-ottelussa antamaan lisää erinomaisia näyttöjä ja pääsee sitä kautta taistelemaan tosissaan avauksen paikasta myös seurajoukkueessaan, Bayer Leverkusenissa.

Marko Ollonqvist
Toronto

Lue myös:
NHL vapaat pelaajamarkkinat ja pelaajasiirrot 2019

Jaa