MM-kisat: Saksa teki saksat – yliajan maali alivoimalla ja Ruotsi nurin!

schedule 23 kesäkuun 2018 - 22:58
person Urheiluvedot

Ruotsin venyminen ei ole kovin suuri yllätys kenellekään ja jälleen nähtiin lähes maailmanluokan venyminen, mutta ei. Ruotsi oli yltämässä 1-1 tasapeliin hallitsevaa maailmanmestaria Saksaa vastaan, kunnes Saksa teki saksat ja voitti 2-1.

Ottelun alku oli hirmuista Saksan myllytystä. Saksa loi todella vaarallisia paikkoja, pallonhallintaprosentti oli 95-5 ja syöttötilasto 122-6. Ruotsi oli aivan köysissä. Vain hetki tästä ja Ruotsi pääsi läpiajoon. Ruotsalaishyökkääjää vedettiiin selkeästi jaloille ja tuomion olisi pitänyt olla rankkari. Ottelun tuomari viittoili käsiään eikä mennyt jostain syystä edes videolle. Ruotsi koki tilanteessa oikeusmurhan, kyseessä oli täysin selvä rankkari. Miksi ihmeessä VAR on olemassa, jos sitä ei käytetä? Saksa muuten pelastui pilkkutuomiolta myös Meksikoa vastaan. Hyvin merkillistä!

Ruotsi ei tästä häkeltynyt vaan iski kohta uudestaan. Toivonen pääsi läpi ja nosti pallon upeasti Neuerin selän taakse siirtäen Ruotsin 1-0 johtoon. Tauolle siirryttiin näissä lukemissa.

Toisen puoliskon alussa Reus tasoitti 1-1 ja Saksa näytti marssivan väkisin voittoon. Ruotsi kuitenkin kesti ja Saksa missasi useamman laatupaikan. 82 minuutin kohdalla Ruotsin paine helpottui, kun Boateng sai toisen keltaisen ja joutui jättämään kentän. Voimasuhteet tasoittuivat, mutta Saksa jatkoi myllytystään. Ottelu näytti jo päättyvään tasuriin, kunnes Saksa teki Saksat. Toni Kroos tälläsi Saksan voittoon ajassa 90 + 5.

Jatkopaikka on täysin Saksan omissa käsissä. Vähintään kahden maalin voitolla Etelä-Koreasta Saksa menee jatkoon ja Ruotsi tai Meksiko tippuu.

Mahdollista on myös, että kaikki kolme joukkuetta päätyvät kuuteen pisteeseen. Tilanne menee entistäkin hurjemmaksi, jos Saksa voittaa Etelä-Korean 1-0 ja Ruotsi voittaa Meksikon 1-0. Tällöin kaikilla olisi 6 pistettä ja täsmälleen sama maalisuhde 3-2. Tässä tilanteessa jatkoon menisivät Saksa ja Ruotsi, kun siirryttäisiin keskinäisten otteluiden maaliero-vertailuun.

Tasapisteissä seuraavat asiat ratkaisevat ja tässä järjestyksessä.