Pele valitsisi Messin ennen Cristiano Ronaldoa - siis tutkaparikseen - ja ylipäätään hän näkee argentiinalaisen portugalilaista parempana jalkapalloilijana.

Pele unelmoi Messin kanssa pelaamisesta – “Hän on nykypäivän täydellisin pelaaja”

Brasilialaislegenda Pele valitsisi Messin ennen Cristiano Ronaldoa: hän kuvaili argentiinalaista nykypäivän täydellisimmäksi jalkapalloilijaksi.

Kun keskustellaan kaikkien aikojen parhaista jalkapalloilijoista, Pele on aina yksi pelaajista, joiden nimi nousee näissä keskusteluissa esiin.

Nykypäivän pelaajista tuohon keskusteluun kuuluvat myös Lionel Messi ja Cristiano Ronaldo.

Kun Peleltä kysyttiin, kenen kanssa hän haluaisi pelata kolmikosta Messi, Cristiano Ronaldo ja Neymar, kääntyi hänen katseensa FC Barcelonan argentiinalaistähteen.

– Luulen, että valitsisin Leo Messiin. Hän on taitava pelaaja, hän syöttää maaleja, jakaa syöttöjä, tekee maaleja ja kuljettaa palloa hyvin. Jos me pelaisimme samassa joukkueessa, vastustajien täytyisi olla huolissaan kahdesta pelaajasta – ei vain yhdestä, Pele kehuu Barcelona-peluria Gazzetta dello Sportille.

– Hän on nykypäivän täydellisin pelaaja.

Pele ei suinkaan väheksy Cristiano Ronaldoa, mutta pitää Messiä tämän monipuolisuuden myötä yksinkertaisesti parempana. Tämä kävi ilmi jo viime vuonna Pelen antamassa haastattelussa.

– Messi on ollut kaikkein tasaisin pelaaja viimeiset kymmenen vuotta. Mitä tulee Cristianoon, hän on loistava maalintekijä. Ronaldo on kyennyt tekemään maaleja, kun taas Messi luo maaleja, johtaa peliä ja tekee niin ikään maaleja. Kun siis puhutaan täydellisemmästä pelaajasta, siitä ei ole pienintäkään epäilystä, etteikö Messi olisi paras, Pele kertoi Tribuna.com:lle.

Brasilialainen vertaili myös nykypäivää ja mennyttä aikaa keskenään todeten, ettei nykypäivän jalkapallossa ole samoissa määrin tähtiä kuin ennen.

Eusebio, Antonio Simoes, Johan Cruyff, Franz Beckenbauer, Diego Maradona, Garrincha, Didi. Miten monta jo sanoin? Ennen tähtiä oli niin paljon, Pele jatkoi Gazzetta dello Sportin haastattelussa.

– Nykypäivänä meillä on ehkä kaksi tai kolme (supertähteä). Messi, Cristiano Ronaldo ja sanoisin myös Neymarin, josta ei ole tosin tullut vielä Brasiliassa mitään loisteliasta hahmoa.

Marko Ollonqvist
Toronto

Lue myös:
NHL vapaat pelaajamarkkinat ja pelaajasiirrot 2019

Jaa