Cristiano Ronaldo vei Juventuksen brändin uudelle levelille.

Cristiano Ronaldo vei Juventuksen brändin uudelle levelille – 67% nousu

Cristiano Ronaldo siirtyi 105 miljoonan hintalapulla Juventuksen paitaan kesällä 2018 – portugalilaisesta tuli arvokas sijoitus Serie A -mestarille.

Ensimmäisellä kaudellaan Cristiano Ronaldo pelasi 43 ottelua torinolaisjoukkueelle ja iski niissä 28 maalia – Juventus voitti myös kahdeksannen peräkkäisen mestaruutensa.

Portugalilaisen arvo seuralle on ollut enemmän kuin vain pelillinen arvo, sillä Gazzetta dello Sportin mukaan Ronaldo mahdollisti Juventukselle lähes 60 miljoonan euron lisätuotot.

Kun entinen Real Madrid -tähti ilmoitti Instagram-tilillään siirtyvänsä Juventuksen paitaan, postauksesta tuli Instagramin viidenneksi tykätyin, sillä se keräsi 11,4 miljoonaa tykkäystä kahden ensimmäisen päivän aikana.

Tämän lisäksi ilmoitettiin, että Juventuksen fanimyynti meinasi räjähtää käsiin, sillä Ronaldo -paitaa myytiin 520 000 kappaletta ensimmäisen 24 tunnin aikana – kauden aikana paitoja myytiin noin 1,3 miljoonaa kappaletta.

Myös Juventuksen sosiaalinen media koki räjähdysmäisen kasvun. Vielä kesäkuussa 2018, ennen supertähden liittymistä seuraan, Juventuksella oli noin 50,8 miljoonaa seuraajaa Facebookissa, Instagramissa, Twitterissä ja Youtubessa, mutta vain kuukautta myöhemmin seuraajamäärät nousivat yli 84 miljoonaan – kasvu teki Juventuksesta Euroopan neljänneksi seuratuimman jalkapalloseuran.

View this post on Instagram

Forza Juve! #FinoAllaFine

A post shared by Cristiano Ronaldo (@cristiano) on

Lue myös:
NHL vapaat pelaajamarkkinat ja pelaajasiirrot 2019

Jaa