Juventuksen Daniele Ruganilla koronavirus: joukkueen pelaajisto on asetettu karanteenin ja Mestarien liigan ottelu Lyonia vastaan siirtyy.

Juventuksen Daniele Ruganilla koronavirus – koko pelaajisto karanteeniin?

Juventus-puolustaja Daniele Ruganilla on todettu koronavirus, minkä seurauksena koko Juventus-miehistö saattaa joutua karanteeniin.

Juventuksen ja Lyonin välinen Mestarien liigan toinen osaottelu tulee siirtymään. Virallista vahvistusta asialla ei ole vielä, mutta ottelun siirtäminen on vain ajan kysymys.

Siirto on seurausta keskiviikon ja torstain välisenä yönä Suomen aikaa julkaistusta Juventuksen tiedotteesta, jossa joukkueen puolustajan, Daniele Ruganin, kerrotaan sairastuneen koronavirukseen.

Rugani on ollut kontaktissa joukkuekavereidensa ja seuran henkilökunnan kanssa, joten Juventus-pelaajat ovat eittämättä altistuneet koko maailmaa piinaavalle virukselle.

– Juventuksen puolustaja Daniele Rugani on antanut positiivisen koronavirusnäytteen, vaikka hän on tällä hetkellä täysin oireeton, Juventuksen tiedotteessa kerrotaan.

– Olemme käynnistäneet kaikki lain vaatimat eristystoimenpiteet, myös heidän osalta, jotka ovat olleet tekemisissä hänen kanssaan.

Rugiani itse otti kantaa aiheeseen Twitter-tilillään.

– Olette varmasti kuulleet uutiset ja siksi haluan rauhoitella kaikkia, jotka ovat huolissaan minusta: voin hyvin.

– Pyydän jokaista noudattamaan sääntöjä (jotka annettu koronaviruksen osalta), koska tämä virus ei erottele ketään. Tehdään se siis itsemme, läheistemme ja meidän lähellä olevien vuoksi.

Rugani oli joukkueensa kokoonpanossa viime viikonloppuna, kun Juventus kaatoi Interin 2-0. Hän oli vielä keskiviikkona mukana joukkueensa harjoituksissa, joten heidän kohdallaan kahden viikon karanteeni on vasta käynnistynyt. Tämä tarkoittaa sitä, että ensi viikolle kaavailtu Juventus-Lyon-ottelu siirtyy ainakin viikolla eteenpäin.

Eurooppa-liigan otteluohjelmassa huomiselle olleet Inter-Getafe ja Sevilla-AS Roma -ottelut on niin ikään siirretty pelattavaksi myöhempänä ajankohtana. Getafe tiedotti jo ennen ottelun peruuntumista, ettei joukkue aio matkustaa Milanoon – silläkin uhalla, että espanjalaisseura oltaisiin suljettu ulos kilpailusta.

Serie A -kausi on toistaiseksi keskeytetty 3. huhtikuuta saakka ja Italian jalkapalloliitto on jo varoitellut, ettei kautta tulla välttämättä pelaamaan loppuun.

Marko Ollonqvist
Toronto

SEURAA KORONAVIRUKSEN VAIKUTUKSIA URHEILUUN TÄÄLTÄ:
UV seuraa: Näin koronavirus vaikuttaa urheiluun!

Jaa