MLS-pomo möläytti Zlatanin uuden seuran? Paluu AC Milaniin lähellä?!

Ei sittenkään Bolognaan? MLS-pomo möläytti Zlatanin uuden seuran?!

MLS-pomo möläytti Zlatanin uuden seuran? Ruotsalaisen uskottiin olevan todella lähellä siirtoa Bolognaan, mutta edessä saattaa olla paluu tuttuun osoitteeseen.

Useat mediatahot kertoivat vajaa viikko sitten, että viimeiset kaksi kautta MLS-seura Los Angeles Galaxya edustanut Zlatan Ibrahimovic olisi matkalla Serie A -seura Bolognaan.

Siirron uskottiin olevan kiinni enää vain tarvittavan rahoituksen hankinnasta ja senkin uskottiin järjestyvän: Zlatanin vuosipalkaksi uumoiltiin ainakin tuossa vaiheessa 8 miljoonaa euroa, mihin Bologna olisi tarvinnut yhteistyökumppaneidensa apuja.

Nyt näyttää kuitenkin vahvasti siltä, ettei Zlatan ole siirtymässä Bolognaan, joskin Serie A:sta on kyse.

MLS-pomo Don Garber nimittäin heitti ilmoille kommentin, joka mitä todennäköisimmin paljasti Zlatanin uuden – tai tässä kohtaa uusvanhan – seuran.

– Zlatan on äärimmäisen mielenkiintoinen kaveri. Hän pitää käteni täynnä töitä ja sähköpostin Saapuneet-kansion täynnä. Hän on jännittävä pelaaja ja sellaisia tarvitaan sekoittamaan pakkaa – aivan, kuten David Beckham teki aikanaan, Garber kertoi Goal.com:lle.

– Hän on kyennyt kahden viime kauden aikana lähestulkoon rikkomaan ennätyksiä maalimäärillään ja hän on todella jännittävä pelaaja sekä kentällä että sen ulkopuolella, eikö totta?

– Hän on 38-vuotias ja nyt AC Milan, yksi maailman suurimmista seuroista, on rekrytoimassa hänet.

Zlatan on siis aiemminkin edustanut perinteikästä milanolaisseuraa.

Hän siirtyi seuraan ensiksi lainasopimuksen turvin kaudeksi 2010-11, kun suhde silloiseen FC Barcelona -manageri Pep Guardiolaan oli pahasti tulehtunut, ja hän teki kyseisellä kaudella italialaisseuralle 29 Serie A -otteluun 14 maalia.

Kauden jälkeen siirrosta tehtiin pysyvä: lainasopimus sisälsi 24 miljoonan euron osto-option ja AC Milan käytti tuon mahdollisuuden hyväkseen.

Zlatan pelasi Milanissa vielä seuraavan kauden, tehden 32 Serie A -ottelussa 28 maalia ja voittaen sarjan maalikuninkuuden; kesällä 2012 hän jatkoi kuitenkin Euroopan valloitustaan siirtyen ranskalaisseura PSG:hen.

LA Galaxy aikoo vielä taistella ruotsalaistähdestä ja istua Zlatanin kanssa samaan neuvottelupöytään. MLS-pomo toivookin, että jatkosopimuksen syntyminen olisi vielä mahdollista.

– Rakastaisin nähdä hänet takaisin täällä, mutta se on LA Galaxysta kiinni. Olen nauttinut Zlatanin kanssa kokemistani hetkistä – etenkin, kun hän puhuu minulle kolmannessa persoonassa, Garber päättää.

Galaxyn, Bolognan ja AC Milanin ohella Zlatania on viety huhuissa sekä Napoliin että takaisin Manchester Unitediin, mutta tällä hetkellä vaikuttaa vahvasti siltä, että edessä on paluu San Sirolle.

Marko Ollonqvist
Toronto

Lue myös:
NHL vapaat pelaajamarkkinat ja pelaajasiirrot 2019

Jaa