Rengasvalmistaja Pirelli on valmis rahoittamaan Lionel Messin Inter-siirtoa - aivan kuten Fiat auttoi Juventusta Cristiano Ronaldon hankinnassa.

Pirelli valmis rahoittamaan Messin Inter-siirtoa, Barcan aseena Neymar?

Rengasvalmistaja Pirelli on valmis rahoittamaan Lionel Messin Inter-siirtoa; Barcelonassa valmistaudutaan taisteluun Neymar-tarjouksella?

Vaikka FC Barcelona on kyennyt voittamaan titteleitä myös viime kausina, on seura ollut enemmän tai vähemmän tuuliajolla jo useamman vuoden ajan, eikä tulevaisuus näytä tällä hetkellä kovinkaan valoisalta, sillä joukkueen pelaajarunko vanhenee tällä hetkellä kovaa vauhtia; kun tähän yhdistetään se, ettei Pep Guardiolalle ja Luis Enriquelle ole löydetty oikeanlaista korvaajaa, on lopputulos ollut sen mukainen.

FC Barcelonan kaltaisessa seurassa menestystä ei mitata missään nimessä vain kotimaan suorituksilla, vaan Mestarien liiga on jättimäisen tärkeä asia seuralle. Edellisen kerran katalooniseura nähtiin Mestarien liigan finaalissa vuonna 2015, jolloin se kaatoi Juventuksen, mutta viime vuotta lukuun ottamatta tuon tempun uusiminen ei ole ollut varsinaisesti lähelläkään.

Kun myös seuran johtoporras on säheltänyt pahemman kerran mitä erilaisimpien asioiden suhteen, ei ole ihme, mikäli Lionel Messi miettii tällä hetkellä seuran vaihtamista: eri lähteiden mukaan ensi kausi jäisi argentiinalaisen viimeiseksi Blaugranan paidassa.

Mikäli Messi päättää lähteä Barcelonasta ja jatkaa uraansa Euroopan huippusarjoissa, ottajia on varmasti jonoksi asti. Yksi kiinnostuneista seuroista on Inter ja itse asiassa italialaisseuran paitasponsorina toimiva Pirelli on luvannut jo olla rahoittamassa argentiinalaisen hankintaa – aivan, kuten Fiat oli rahoittamassa Cristiano Ronaldon siirtoa Juventukseen.

Samaan aikaan Pirellin toimitusjohtajana toimiva Marco Tronchetti totesi, että vaikka he ovat valmiita auttamaan, ison osan siirtohinnasta tulisi löytyä Interin omasta kassasta, sillä koronaviruspandemia on aiheuttanut myös Pirellille omat haasteensa.

– Asiasta pitää kysyä Interin presidentiltä Steven Zhangilta ja pyytää häntä myös rahoittamaan siirtoa. Me voimme auttaa, mutta mihinkään järisyttävään me emme pysty, Tronchetti totesi Mirrorin mukaan italialaiselle radiokanavalle.

Toisaalta taas Messin sopimus Barcelonan kanssa on katkolla nimenomaan kesällä 2021, joten saattaa olla mahdollista, että Pirellin apua tarvittaisiin ainoastaan hänen tähtitieteellisen palkan maksamiseen.

Useiden lähteiden mukaan FC Barcelona olisi jo tekemässä asioita sen eteen, että Messi jäisi seuraan. Argentiinalainen ei olisi koskaan halunnut luopua pari vuotta sitten PSG:hen kaupatusta Neymarista ja nyt kataloonijätin kerrotaan – jälleen kerran – jahtaavan brasilialaista, joskin tällä kertaa panokset vaikuttaisivat olevan paljon aiempaa kovemmat.

Espanjalaismedia AS:n mukaan Barcelona olisi valmis tarjoamaan PSG:lle sekä Antoine Griezmannin että Ousmane Dembélén, hankkiakseen Neymarin.

Marko Ollonqvist
Toronto

KATSO MYÖS:
Kaikki Liigan pelaajasiirrot kaudelle 2020-21!

Jaa