Italiassa on kasvamassa "uusi Andrea Pirlo": Serie A -seura Brescian Sandro Tonalin arvo 300 miljoonaa euroa!

Italian teinisensaatio Sandro Tonalin arvo 300 miljoonaa?! “Ei pelota minua”

Serie A -seura Bresciassa pelaavan 19-vuotiaan teinisensaatio Sandro Tonalin arvo saattaa olla jopa yli 300 miljoonaa euroa, mutta se ei nuorukaista hirvitä.

Sandro Tonalia on jo jonkin aikaa tituleerattu “uudeksi Andrea Pirloksi”.

Italian nuorisomaajoukkueissa esiintynyt 19-vuotias nuorukainen teki ammattilaisdebyyttinsä elokuussa 2017, kun hän pelasi ensimmäiset minuuttinsa tuolloin Serie B:ssä pelanneen Brescian paidassa. Kauden 2017-18 aikana hänet nähtiin 19 Serie B -ottelussa, joissa hän teki kaksi maalia.

Kaudella 2018-19 Tonali kuului joukkueensa avauksen pelaajiin läpi kauden, hän esiintyi kahta vaille kaikissa joukkueensa Serie B -otteluissa ja Brescian kausi huipentui lopulta sarjanousuun, Tonalin onnistuessa 34 ottelussa maalinteossa kolmesti.

Jo tuossa vaiheessa Tonali kiinnitti useiden Euroopan huippuseurojen kiinnostuksen, mutta hän teki fiksun päätöksen, eikä antanut houkuttimien viedä häntä muihin maisemiin.

Kuluvalla kaudella Tonali on päässyt pelaamaan uransa ensimmäiset Serie A -ottelunsa, pelaten yhtä vaille jokaisessa Brescian ottelussa, onnistunut kertaalleen maalinteossa ja alustanut yhden maalin sekä kerännyt valtavan määrän kehuja. Samalla myös muiden seurojen kiinnostus häntä kohtaan on noussut pilviin ja tällä hetkellä Euroopasta tuskin löytyy ainoatakaan suurseuraa, joka ei olisi Tonalin kintereillä.

Kaikkein kuumimmin Tonalia jahtaavat Brescian omistajana toimivan Massimo Cellinon mukaan – Italian suurseurojen ohella – Manchester City, PSG sekä Atlético Madrid.

– Kaikki Italian suurseurat, Atlético Madrid, Paris Saint-Germain sekä Manchester City ovat kiinnostuneita, mutta mielestäni hänen on järkevää pelata avainpelaajan roolissa Bresciassa, Cellino kommentoi La Gazzetta dello Sportin haastattelussa.

Joissain yhteyksissä Tonalin arvoksi on sanottu 50 miljoonaa euroa, mutta kyseessä on niin huima superlupaus, että Brescia on valmis luopumaan nuoresta tähdestään vain siinä tapauksessa, mikäli jokin seura on valmis maksamaan hänestä vähintään 300 miljoonaa euroa.

– Hänen vanhemmat ja agentti kertoivat minulle tästä 50 miljoonan euron arvosta. Minä vastasin siihen, että minulle hän on 300 miljoonan euron arvoinen, mikä tarkoittaa sitä, etten halua myydä häntä.

– Minulla on unelma: jos Sandro suostuu siihen, olen valmis tekemään valtavan taloudellisen uhrauksen jatkaakseni hänen sopimusta. Mutta se on hänen päätettävissään. Hän voi jäädä tänne ja nauttia jalkapallosta tai siirtyä johonkin suurseuraan ja ottaa sen riskin, että häntä istutetaan penkillä.

Italian A-maajoukkueeseen noussut Tonali, jonka sopimus ulottuu kesään 2021 saakka, ei anna huiman hintalapun vaikuttaa omaan tekemiseensä.

– Rakastan presidentti Cellinoa todella paljon ja hän arvostaa minut todella korkealle, Tonali kommentoi Rai Sportille.

– Fiorentinaa vastaan pelatun ottelun jälkeen hän sanoi, ettei myisi minua edes 300 miljoonasta eurosta, mutta se ei pelota minua, vaikka kyseessä onkin iso summa rahaa. Olen luottavainen joukkueemme suhteen, enkä mieti siirtomarkkinoita; haluan vain auttaa Bresciaa säilyttämään sarjapaikkansa.

Kun häneltä kysyttiin vertailusta Pirloon, kertoi hän näkevänsä itse itsensä ennemminkin Gennaro Gattuson tyylisenä pelaajana.

– Tietenkään Pirloon vertaaminen ei missään nimessä haittaa minua, mutta nähdäkseni olemme hyvin erilaisia pelaajia, koska hänen tekniikkansa oli sanoinkuvailematonta. Näen siis ennemminkin itseni Gattuson tyylisenä pelaajana, mutta teknisempänä. Hän on ollut aina roolimallini, Tonali päättää.

Marko Ollonqvist
Toronto

Lue myös:
NHL vapaat pelaajamarkkinat ja pelaajasiirrot 2019

Jaa