Serie A jää ilman mestaria? Vai onko edessä pudotuspelit? Pian tiedämme asiasta enemmän.

Serie A jää ilman mestaria?! Italian jalkapalloliitto esitteli kolme vaihtoehtoa

Serie A jää ilman mestaria? Se on tällä hetkellä täysin mahdollinen skenaario Italiassa vallitsevan koronavirusepidemian vuoksi.

Italian Serie A on tauolla ainakin 3. huhtikuuta saakka maata kohdanneen vakavan koronavirusepidemian vuoksi.

On kuitenkin paljon mahdollista, ettei Italiassa pelata enää ainoatakaan ottelua Serie A -kauden 2019-2020 osalta, sillä tilanne saapasmaassa on tällä hetkellä suorastaan kaoottinen.

Mikäli maan tilanne ei kohene merkittävästi, on Italian jalkapalloliitto pohtinut tämän varalle kolmea erilaista skenaariota.

– Mikäli COVID19:än aiheuttama hätätila estää liigojen pelaamisen loppuun, on presidentti Gabriel Gravina laittanut eteenpäin kolme ehdotelmaa, joista tullaan keskustelemaan 23. maaliskuuta järjestettävässä tapaamisessa, liiton tiedotteessa todetaan.

– Yksi vaihtoehto on jättää Scudetto (mestaruus) jakamatta ja ilmoittaa Uefalle Euroopan seurajoukkuekilpailuihin selviytyneet joukkueet.

– Toinen vaihtoehto on jättää nykyinen sarjataulukko voimaan. Kolmas vaihtoehto on järjestää pudotuspelit, joilla ratkaistaan mestari sekä Serie B:hen putoavat joukkueet.

Asioiden edelle on vielä tässä vaiheessa turha mennä, mutta näiden puheiden perusteella vaikuttaisi vahvasti siltä, että Serie A -kautta ei tulla ainakaan normaalilla tavalla saattamaan loppuun.

Italiasta kantautui Suomen aikaa aamuyöstä uutinen, jossa Juventus-puolustaja Daniele Rugganin kerrottiin sairastuneen koronavirukseen. Sen seurauksena valtaosa Juventus-pelaajista ja myös henkilökunnasta on asetettu kahdeksi viikoksi eristykseen ja joukkueen Mestarien liigan toinen osaottelu Lyonia vastaan siirtyy.

Myös Eurooppa-liigan ottelut Inter-Getafe ja Sevilla-AS Roma on siirretty pelattavaksi myöhempänä ajankohtana.

Marko Ollonqvist
Toronto

SEURAA KORONAVIRUKSEN VAIKUTUKSIA URHEILUUN TÄÄLTÄ:
UV seuraa: Näin koronavirus vaikuttaa urheiluun!

Jaa