Serie A -kausi keskeytetään ja sarjakausi jatkuu aikaisintaan 3. huhtikuuta eli lähes neljän viikon kuluttua.

JUURI NYT: Serie A -kausi keskeytetään! Pelataanko ollenkaan loppuun?

Serie A -kausi keskeytetään Italiassa jylläävän koronaviruksen vuoksi ja nyt kysymys kuuluu: tullaanko kautta pelaamaan missään vaiheessa loppuun?

Italiassa Serie A -otteluita on pelattu jo jonkin aikaa tyhjille katsomoille. Esimerkiksi sunnuntaina mestaruustaistelun osalta erittäin merkittävä Derby d’Italia, Juventuksen ja Interin välillä, pelattiin ilman katsojia. Ottelu päättyi Juventuksen 2-0-voittoon.

Serie A:ssa pelattiin vielä maanantaina Brescia-Sassuolo-ottelu ja tuo ottelu saattaa pahimmassa tapauksessa jäädä koko Serie A -kauden viimeiseksi.

Koronavirustartuntojen määrä on ollut viime päivinä saapasmaassa hurjassa kasvussa ja sen seurauksena koko maa on asetettu hätätilaan: vahvistettuja tartuntoja on tähän mennessä yli 9 000 ja ihmisiä on menehtynyt koronaviruksen seurauksena 463. Ihmiset eivät saa käytännössä ottaen poistua kotoaan muuta kuin työelämään ja hätätilanteisiin liittyvissä tapauksissa. Myös koulut on suljettu.

Samalla Italian olympiakomitea on keskeyttänyt kaikki urheilusarjat, jokaisella mahdollisella tasolla. Tämä tarkoittaa myös jalkapallon Serie A -kauden keskeytymistä.

Urheilukaudet jatkuvat aikaisintaan 3. huhtikuuta eli edessä on vähintään kolmen ja puolen viikon tauko. Paino on kuitenkin sanalla “aikaisintaan”, joten tässä kohtaa on täysin mahdollista, ettei Serie A:ta tai muitakaan sarjoja pelata enää tällä kaudella, joskin tässä kohtaa on aikaista spekuloida asialla liiaksi.

Mestarien liigan ja Eurooppa-liigan peleihin Italian olympiakomitean päätöksellä ei ole vaikutusta: esimerkiksi AS Roma tulee pelaamaan Eurooppa-liigassa espanjalaista Sevillaa vastaan molemmat otteluparin ottelut suljetuin ovin – myös siis Espanjassa.

Mikäli Serie A -kausi päättyisi tähän ja tämänhetkinen sarjataulukko jäisi voimaan, veisi Juventus Italian mestaruuden jo yhdeksännen kerran peräkkäin. Toiseksi sijoittuisi Lazio, kolmanneksi Inter ja neljänneksi Atalanta. Lecce, SPAL ja Brescia putoaisivat puolestaan sarjaporrasta alaspäin.

Tällä hetkellä on kuitenkin täysi kysymysmerkki, millaisia ratkaisuja Italian jalkapalloliitto tekisi, mikäli kautta ei pystytä pelaamaan loppuun.

Marko Ollonqvist
Toronto

Lue myös:
Kaikki Urheiluvedot.com:n ilmaiset vetovihjeet täältä!

Jaa