Interiin kesällä siirtynyt Romelu Lukaku sivusi brassilegenda Ronaldon ennätystä Serie A:ssa.

VIDEO: Uskomatonta! Lukaku sivusi brassilegenda Ronaldon ennätystä

Kesällä Manchester Unitedin jättänyt, ja siirtonsa niin sanotusti Serie A -seura Internazionaleen pakottanut, Romelu Lukaku sivusi brassilegenda Ronaldon ennätystä.

Belgialaishyökkääjä Romelu Lukakun ura Manchester Unitedissa oli hieman sivuraiteilla ja hän oli pitkään siirtohuhujen kohteena.

Lopulta tuo siirto konkretisoitui viime kesänä, kun hän ikään kuin pakotti brittiseuran myymään hänet.

Serie A:ssa pelaava Inter maksoi Lukakusta siirtosumman, jonka uskotaan erilaisten ehtojen myötä nousevan jopa 90 miljoonaan euroon, ja monet kauhistelivat milanolaisseuran ratkaisua.

Vaan enää sitä ei ole tarvinnut kauhistella.

Lukaku on pelannut Serie A:ssa toistaiseksi 11 ottelua, eikä hänellä ole ollut minkäänlaisia vaikeuksia sopeutua uuteen sarjaan.

Belgialainen on viimeistellyt näissä otteluissa yhdeksän maalia, mikä oikeuttaa toiseen sijaan Italian pääsarjan maalipörssissä, 12 osumaa viimeistelleen Lazion Ciro Immobilen jälkeen.

Lauantain vierasottelussa Lukaku iski joukkueensa molemmat maalit, vastaten Bolognan vieraan ottelun 2-1-voittomaalista rangaistuspilkulta, kun meneillään oli lisäajan toinen peliminuutti.

Samalla Lukakun kaksi maalia tarkoittivat sitä, että hän nousi brasilialaislegenda Ronaldon rinnalle.

Toisin sanoen 26-vuotiaasta belgialaishyökkääjästä tuli ensimmäinen Serie A -pelaaja, joka on kyennyt tekemään ensimmäiseen 11:een Serie A -otteluunsa yhdeksän maalia sitten Ronaldon ja kauden 1997-98.

Ronaldo päätti tuolloin kautensa 25:een Serie A -maaliin ja kaiken kaikkiaan hän teki kaikki kilpailut mukaan lukien 34 maalia; hän siirtyi milanolaisseuraan FC Barcelonasta.

Inter on tällä hetkellä Serie A:ssa pisteen verran perässä sarjajohtaja Juventusta ja milanolaisjoukkue on ainoa joukkue Euroopan Top 5 -liigoissa, joka on kyennyt voittamaan kaikki vierasottelunsa kuluvalla kaudella – yhteensä kuusi tähän mennessä.

Marko Ollonqvist
Toronto

Lue myös:
NHL vapaat pelaajamarkkinat ja pelaajasiirrot 2019

Jaa