Luvassa on mielipuolinen futis-elokuu, kun muun muassa Mestarien liiga ja Eurooppa-liiga pelataan tuolloin loppuun.

UEFA:n kalenteri paljastaa: luvassa täysin mielipuolinen futis-elokuu!

UEFA:n kalenteri paljastaa, ettei jalkapallon ystävillä ole loppukesästä aikaa juuri millekään muulle kuin rakastamalleen lajille: luvassa täysin mielipuolinen futis-elokuu.

Luonnollisesti jokaiselle urheilun ystävälle – etenkin jalkapallon – on valtaisa pettymys, ettemme pääse tällä hetkellä nauttimaan jalkapallon EM-kisoista, joissa Huuhkajat olisi historiallisesti mukana; meidän täytyy malttaa odottaa vielä vuoden päivät.

Onneksi emme kuitenkaan joudu tulemaan toimeen ilman jalkapalloa, sillä muun muassa Euroopan huippusarjat ovat viime viikkojen aikana käynnistyneet pitkän koronaviruspandemian aiheuttaman tauon jälkeen.

Tämän jalkapallon täyteinen aika ei lopu myöskään siinä vaiheessa, kun uudelleen käynnistetyt kansalliset liigat on pelattu loppuun, vaan päinvastoin – elokuu tulee olemaan yhtä tykitystä: tuolloin nimittäin ratkotaan Mestarien liigan, Eurooppa-liigan ja naisten Mestarien liigan mestaruudet.

UEFA:n julkaisema kalenteri paljastaa, että elokuun urakka käynnistellään 5. elokuuta Eurooppa-liigan neljännesvälierillä ja sen jälkeen homma etenee aina elokuun 26. päivään siten, että tuolle aikavälille mahtuu ainoastaan kaksi tyhjää päivää.

Näiden kolmen kilpailun osalta ensimmäisenä selviää Eurooppa-liigan mestari (21. elokuuta), seuraavana Mestarien liigan voittaja (23. elokuuta) ja viimeisenä ratkaistaan naisten Mestarien liigan mestaruus (30. elokuuta).

Puhtaasti meidän suomalaisten näkökulmasta jalkapalloherkku ei jää myöskään vain näiden kolmen huippukilpailun varaan, vaan Veikkausliigaa pelataan elokuun aikana peräti seitsemän kierroksen verran – unohtamatta muita suomalaisia jalkapallosarjoja naisten ja miesten osalta.

Tässä vielä UEFA:n julkaisema kalenteri:

Marko Ollonqvist
Toronto

KATSO MYÖS:
Kaikki Liigan pelaajasiirrot kaudelle 2020-21!

Jaa