HJK:sta tuttua Rangers-hyökkääjä Alfredo Morelosia viedään isolla rahalla Valioliigaan, esimerkiksi Leicester Cityyn.

HJK:sta tuttua Alfredo Morelosia viedään isolla rahalla Valioliigaan!

HJK:ssa Veikkausliigaa vuosina 2016-17 pelannutta Alfredo Morelosia viedään isolla rahalla Valioliigaan: hän on mättänyt hurjan määrän maaleja Rangersille.

Siinä vaiheessa, kun Glasgow Rangers päättää laittaa hyökkääjä Alfredo Morelosin niin sanotusti lihoiksi, tulee skottiseura tekemään melkoisen määrän taloudellista voittoa.

Rangers nimittäin maksoi kesäkuussa 2017 Veikkausliiga-seura HJK:lle ainoastaan noin miljoonan euron siirtokorvauksen kolumbialaisesta. Kuluvan vuoden elokuussa Transfermarkt-sivusto listasi Morelosin myyntiarvoksi 7,5 miljoonaa euroa, mutta hänen tämän kauden esitysten perusteella hinta on noussut jo noin 20-25 miljoonaan euroon.

Morelosilla on ikää vasta 23 vuotta ja hänestä on kovaa vauhtia kehittymässä kenties yksi Euroopan kuumimmista maalintekijöistä.

Hän on pelannut toistaiseksi kuluvalla kaudella 12:ssa Skotlannin Valioliiga-ottelussa, joista hän on aloittanut seitsemän, ja tehnyt niissä yhdeksän maalia. Eurooppa-liigassa kolumbialainen on viimeistellyt kahdeksassa ottelussa kahdeksan maalia, kun mukaan lasketaan myös karsintaottelut, ja itse lohkovaiheessa hän on osunut neljässä ottelussa kolmesti.

Kun mukaan lasketaan vielä Skotlannin Cupissa kahteen otteluun viimeistellyt kaksi maalia, on Morelos tehnyt kuluvalla kaudella 22 otteluun, joista hän on aloittanut 15, peräti 19 maalia.

Ei siis ole mikään ihme, että ex-HJK-hyökkääjä on herättänyt useiden Valioliiga-seurojen kiinnostuksen.

Tällä hetkellä brittilehdistö kertoo, että kaikkein potentiaalisin ottaja Morelosille on Valioliigassa jaetulla toisella sijalla oleva Leicester City, mutta myös Crystal Palacen sekä Aston Villan kerrotaan olevan kiinnostuneita kolumbialaisesta.

Ainakin Leicesterin uskotaan tähtäävän Morelosin kohdalla nimenomaan tammikuun siirtoikkunaan, joten siirto Valioliigaan saattaa tapahtua jo aivan lähiaikoina.

Vaikka Rangers ei ole halukas myymään Morelosia kesken kauden, skottiseuran lähihistoriasta löytyvät massiiviset talousongelmat huomioiden se on jopa todennäköistä – etenkin, kun Rangers ilmoitti tehneensä yli 13 miljoonan euroa tappiota viime kauden aikana ja kuluvan kauden osalta se hakee edelleen puuttuvaa noin 11,7 miljoonan euron rahoitusta.

Morelosin myynti olisi siis melkoinen helpotus Rangersille taloudellisesti, vaikkakin seura luonnollisesti haluaa pitää kiinni parhaista pelaajistaan.

– Me haluamme parhaiden pelaajiemme pysyvän täällä niin pitkään kuin mahdollista. Ymmärrämme toki, että pelaajilla tulee vaihe, jossa he siirtyvät toisaalle eri syistä johtuen, mutta me emme näe sen (Morelosin myynnin) olevan horisontissa tammikuussa, Rangersin uusi urheilutoimenjohtaja Ross Wilson kommentoi huhuja The SundayPostille.

Yksi Valioliiga-seurojen kiinnostuksen kohteista on myös Huuhkajien Glen Kamara, joka pelaa jälleen erinomaista kautta Rangersin keskikentällä.

– Meillä on edustusjoukkueessamme paljon pelaajia, jotka kiinnostavat lukuisia seuroja, Wilson jatkoi.

Marko Ollonqvist
Toronto

Lue myös:
NHL vapaat pelaajamarkkinat ja pelaajasiirrot 2019

Jaa