Arsenalin Kieran Tierney on omistanut koko elämänsä vain ja ainoastaan jalkapallolle, mikä on nykypäivän urheilussa äärimmäisen harvinaista.

Tätä on omistautuminen! Arsenalin Kieran Tierney ei tiedä Lontoosta mitään

Arsenalin skottipuolustaja Kieran Tierney on niin omistautunut jalkapallolle, ettei hän tiedä Lontoosta yhtikäs mitään, vaikka asuu siellä.

Kieran Tierney siirtyi skotlantilaisseura Celticistä kuluvaksi kaudeksi Valioliigassa pelaavaan Arsenaliin.

Puolustajan debyyttikausi Valioliigassa on ollut hieman kaksijakoinen: kun hän on ollut kunnossa, on hän osoittanut olevansa erittäin tärkeä osa Arsenalin palapeliä, mutta samaan aikaan loukkaantumiset ovat sotkeneet kautta.

Sitä voisi kuvitella, että muuttaessa yhteen Euroopan suurimmista kaupungeista ja kaiken kukkuraksi kärsiessä loukkaantumisista (lue: tylsyys) uudesta asuinkaupungista tulisi nopeasti tuttu.

Tilanne on ollut kuitenkin Tierneyn kohdalla päinvastainen: hän on niin omistautunut jalkapallolle, ettei hänellä ole mitään käryä koko Lontoon kaupungista – hän, kun ei ole koskaan ollut edes kaupungin ytimessä.

– Ihmiset kotona (Skotlannissa) kyselevät minulta, millainen Lontoo on – ei minulla ole mitään hajua, koska en ole koskaan ollut kaupungilla. Minä treenaan, teen kovasti töitä, sitten menen kotiin palautumaan ja seuraavana päivänä jälleen treenaan. Elämäni on hyvin simppeliä ja annan kaikkeni jalkapallolle, Tierney kertoo Arsenalin fanikanava AFTV:n mukaan.

Tierney on pelannut kuluvalla kaudella toistaiseksi 18 ottelua Arsenalin paidassa, kaikki kilpailut mukaan lukien. Alhainen pelimäärä johtuu ainoastaan loukkaantumisista, sillä Tierney on tarrannut viimeistään koronaviruspandemian aiheuttaman tauon päätyttyä kynsin ja hampain kiinni vasemman laitapakin tonttiin. Maalejakin hän on päässyt iskemään kaksi – molemmat Eurooppa-liigassa.

Marko Ollonqvist
Toronto

KATSO MYÖS:
Kaikki Liigan pelaajasiirrot kaudelle 2020-21!

Jaa