City-Arsenal siirtyy koronaviruksen takia: osa Arsenal-pelaajista on asetettu karanteeniin puhtaasti varotoimenpiteenä.

City-Arsenal siirtyy koronaviruksen takia – syynä Arsenal-pelaajien karanteeni!

Manchester City-Arsenal siirtyy pelattavaksi myöhempänä ajankohtana koronaviruksen takia; osa Arsenal-pelaajista on asetettu karanteeniin.

Jo aiemmin otteluruuhkan vuoksi siirretty Valioliigan ottelu Manchester Cityn ja Arsenalin välillä siirtyy jälleen eteenpäin.

Syy peruuntumiselle on koronavirus.

Arsenal pelasi toissa viikolla Eurooppa-liigan ottelun Olympiakosia vastaan ja kreikkalaisseuran omistajalla, Evangelos Marinakisilla, on sittemmin todettu koronavirus; hän omistaa myös Championshipissä pelaavan Nottingham Forestin. Osa Arsenalin pelaajista ja henkilökunnasta on ollut tuona ajankohtana läheisyydessä ja tästä syystä osa pelaajista sekä lontoolaisseuran henkilökunnasta on siirretty 14 päivän kotikaranteeniin.

Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että karanteeniin asetetut pelaajat ja henkilökunnan jäsenet olisivat sivussa seuraavat kaksi viikkoa, vaan tiimalasi on lähtenyt juoksemaan siitä hetkestä, kun tartuntariskin alla olevat henkilöt olivat tekemisissä Olympiakos-omistajan kanssa; tuo 14 päivää tulee täyteen huomenna.

Arsenal kertoo tiedotteessaan, että todennäköisyydet varsinaiselle koronavirustartunnalle ovat erittäin alhaiset, mutta riskejä ei haluttu ottaa.

“Eilisen uutisen myötä, minkä mukaan Olympiakos-omistaja Evangelos Marinakisilla on vastikään todettu Covid-19-tartunta, olemme hakeneet lääketieteellistä neuvoa ja tutkineet, ketkä henkilöt ovat olleet ohjeistuksen määritelmien mukaan läheisessä kontaktissa hänen kanssaan 13 päivää sitten pelatussa ottelussa.

Tutkimuksemme ovat paljastaneet, että useampi pelaajamme tapasi Olympiakosin omistajan kanssa välittömästi ottelun päättymisen jälkeen. Saamiemme lääketieteellisten neuvojen mukaan riski varsinaisella tartunnalle on äärimmäisen alhainen. Siitä huolimatta seuraamme hallituksen ohjeita, jotka kehottavat jokaista, joka on ollut lähikontaktissa tartunnan saaneen ihmisen kanssa, eristäytymään kotiinsa 14 päiväksi siitä hetkestä katsottuna, kun kontakti on viimeksi tapahtunut.

Tästä syystä pelaajat eivät voi pelata tämän illan ottelussa Manchester Cityä vastaan ja Valioliiga on päättänyt siirtää ottelun.”

Italiassa Serie A on tauolla ainakin 3. huhtikuuta saakka koronaviruksen vuoksi. Ranskassa puolestaan kahden korkeimman sarjatason ottelut pelataan tyhjille katsomoille ainakin huhtikuun puoliväliin saakka.

Jääkiekon puolella Saksan DEL-liiga ja Itävallan EBEL-liiga jäävät tyystin pelaamatta loppuun; näin ollen kummassakaan sarjassa ei tulla pelaamaan pudotuspelejä ja sen seurauksena myös mestaruudet jäävät ratkomatta.

Marko Ollonqvist
Toronto

Lue myös:
Kaikki Urheiluvedot.com:n ilmaiset vetovihjeet täältä!

Jaa