Kykeneekö Manchester City kaappaamaan Lionel Messin ilmaiseksi? Barca-tähdellä sopimuksessaan purkupykälä ensi kesälle?!

Manchester City ryöstää Lionel Messin ilmaiseksi? Riitautui Barca-pomon kanssa

Manchester City ryöstää Lionel Messin ilmaiseksi? Argentiinalainen antoi palaa urheilutoimenjohtajana työskentelevän Eric Abidalin suuntaan.

FC Barcelona on tällä hetkellä pienimuotoisessa kriisissä ja paljon suuremmassa sellaisessa, mikäli se johtaa Lionel Messin lähtöön seurasta.

Seuran urheilutoimenjohtajana toimiva Eric Abidal, itsekin entinen FC Barcelonan pelaaja, antoi haastattelun Sportille, jossa hän perusteli seuran tammikuista päätöstä irtisanoa manageri Ernesto Valverde.

– Useat pelaajamme olivat tyytymättömiä, he eivät tehneet juurikaan töitä ja myös sisäinen kommunikointi ontui. Pelaajien ja valmentajan välinen suhde oli aina hyvä, mutta on olemassa asioita, joita pystyn ex-pelaajana aistimaan. Kerroin seuralle ajatuksistani ja meidän oli tehtävä ratkaisu.

Nämä Abidalin kommentit saivat Messin tulistumaan, sillä hän ei pitänyt siitä, miten Abidal puhui joukkueiden pelaajista julkisesti.

– En halua normaalisti puuttua tällaisiin, mutta mielestäni jokaisen on suhtauduttava työhönsä vastuuntuntoisesti ja kannettava vastuunsa päätöksistään, Messi kirjoitti Instagram-tilillään.

– Pelaajat ovat vastuussa siitä, mitä kentällä tapahtuu ja me myös tiedostamme sen ensimmäisenä, kun emme pelaa hyvin. Urheilupuolesta vastaavien pomojen tulisi niin ikään kantaa vastuunsa ja ennen kaikkea omista ratkaisuistaan.

– Tähän loppuun haluan vielä sanoa, että kun puhut pelaajista, sinun on kerrottava pelaajien nimet – muuten turmelet jokaisen pelaajan nimen ja se käynnistää huhuja, jotka eivät pidä paikkansa.

Messin nykyinen sopimus kattaa vielä ensi kauden ja viime päivinä julkisuuteen on kantautunut tieto, jonka mukaan hän ei olisi enää valmis pitkään jatkosopimukseen, vaan enemmänkin vuosi kerrallaan -malliin. Vaan, onko hän enää halukas ylipäätään jatkamaan Barcelonassa, joka on tietynlaisessa alamäessä ja voisiko Pep Guardiola onnistua houkuttelemaan entisen suojattinsa Manchester Cityyn?

Mediajätti ESPN:n tietojen mukaan tilanne on nimenomaan se, että City pyrkii hyödyntämään Messin ja Barcelonan välisen tilanteen ja tuomaan argentiinalaisen Valioliigaan.

Kaiken kukkuraksi ESPN kertoo raportteihin nojaten, että Messillä olisi sopimuksessaan pykälä, joka mahdollistaa maisemanvaihdon ilmaiseksi kuluvan kauden jälkeen – tosin se on epäselvää, koskettaako pykälä esimerkiksi Manchester Cityn kaltaista seuraa, joka kykenee taistelemaan Mestarien liigan voitosta. Brittiseuran kerrotaan olevan valmis odottamaan myös kesään 2021, jolloin Messin sopimus on siis katkolla.

Cityssä uskotaan, että he olisivat Messin suhteen jonossa ensimmäisenä, mikäli argentiinalainen todella päättäisi jättää Barcelonan, kiitos hänen erinomaisen suhteen Guardiolan, Txiki Begiristainin ja Ferran Sorianon eli City-pomojen kanssa.

Marko Ollonqvist
Toronto

Lue myös:
Yksinoikeudella Urheiluvedoilta: 110 % bonus 200€ asti + 5€ ilman talletusta!

Jaa