Jose Mourinho Tottenhamin valmentajaksi: korvaa potkut saaneen Mauricio Pochettinon.

Se kävi nopeasti – Jose Mourinho Tottenhamin valmentajaksi!

Jose Mourinho Tottenhamin valmentajaksi! Pahasti alisuorittanut lontoolaisseura irtisanoi eilen pitkäaikaisen managerinsa, Mauricio Pochettinon.

Viime kaudella Mestarien liigan finaaliin edennyt ja Valioliigassa neljänneksi sijoittunut Tottenham teki eilen kovan päätöksen, kun se irtisanoi pitkäaikaisen managerinsa, Mauricio Pochettinon.

Vaihtoehdot alkoivat kuitenkin olla vähissä: Tottenham on kerännyt 12 pelaamastaan ottelusta ainoastaan 14 pistettä ja seura majailee vasta 14:nnellä sijalla – peräti 11 pisteen päässä Mestarien liigaan oikeuttavista Top 4 -sijoituksista – ja matkaa sarjaa johtavaan Liverpooliin on jo 20 pistettä.

Niinpä Pochettinon potkut olivat ymmärrettävä ratkaisu, joskin varmasti raskas sellainen, sillä Spurts nousi uuteen loistoon argentiinalaisen alaisuudessa.

Tottenham ei ollut kuitenkaan pitkään ilman manageria, sillä seura tiedotti tänään tehneensä sopimuksen muuan Jose Mourinhon kanssa. Sopimus ulottuu kesään 2023 saakka.

– Sekä pelaajiston että akatemian laatu innostavat minua ja nimenomaan työskentely näiden pelaajien kanssa houkutteli minut tänne, Mourinho kertoi seuran tiedotteessa.

– Josen muodossa meillä on yksi jalkapallohistorian menestyneimmistä valmentajista. Hänellä on valtava määrä kokemusta, hän kykenee inspiroimaan joukkuettaan ja hän on taktisesti loistava valmentaja. Hän on kyennyt voittamaan kaikissa valmentamissaan seuroissa ja me uskomme hänen tuovan sekä energiaa että uskoa pukukoppiimme, Tottenhamin puheenjohtaja Daniel Levy puolestaan hehkutti portugalilaista.

Mourinho on ollut vailla töitä siitä lähtien, kun Manchester United antoi hänelle potkut viime vuoden joulukuussa. Portugalilainen, joka on voittanut Valioliigan kolmesti Chelsean peräsimessä, ehdittiin viime aikoina yhdistää moneen eri seuraan, kuten Arsenaliin, Bayern Müncheniin, Lyoniin sekä myös Real Madridiin.

Kaiken kaikkiaan 56-vuotias Mourinho on tullut tunnetuksi voittavana valmentajana, mutta samaan aikaan hänen persoonansa on aiheuttanut ongelmia useissa seuroissa ja lähes järjestään hänen pestinsä ovat päättyneet irtisanomiseen joko kahden tai kolmen seurassa vietetyn kauden jälkeen.

Aiemmin mainitut kolmen Valioliiga-titteliä mukaan laskien Mourinho on voittanut valmennusurallaan peräti 25 titteliä – muun muassa Mestarien liigan kahdesti – ja ylipäätään hän on voittanut kunkin maan mestaruuden jokaisessa manageroimassaan seurassa: FC Portossa, Chelseassa, Inter Milanissa sekä Real Madridissa. Itse asiassa pesti Manchester Unitedissa oli ensimmäinen, jonka aikana hän ei kyennyt voittamaan liigamestaruutta.

Marko Ollonqvist
Toronto

Lue myös:
NHL vapaat pelaajamarkkinat ja pelaajasiirrot 2019

Jaa