José Mourinhon käsittämätön tilastokummajainen povaa Tottenhamille Valioliigan mestaruutta kuluvalla kaudella 2020-21.

José Mourinhon käsittämätön tilastokummajainen povaa Tottenhamille mestaruutta!

José Mourinhon käsittämätön tilastokummajainen hänen vuosistaan Englannin Valioliigassa povaa eilen Liverpoolille hävinneelle Tottenhamille mestaruutta.

Ennen eilistä Valioliigan kärkitaistoa Liverpoolin ja Tottenhamin välillä, joukkueet olivat tasapisteissä sarjan piikkipaikalla. Tottenham oli kuitenkin edellä maalieron turvin eli sarjaykkönen.

Tottenhamin managerina toimiva José Mourinho valmentaa Valioliigassa nyt kahdeksatta kauttaan, mutta seitsemättä täyttä kauttaan. Portugalilaisvalmentajan historiaan Valioliigassa liittyykin melkoinen tilastokummajainen: hänen valmentamansa joukkue on jokaisella näistä seitsemästä täydestä kaudesta ollut kauden päätteeksi sarjataulukossa samalla sijalla kuin 12 pelatun kierroksen jälkeen.

Eilinen Tottenhamin 1-2-tappioon päättynyt vierasottelu Liverpoolia vastaan oli lontoolaisseuralle kauden 13:s, joten joukkue oli siis kärjessä, kun takana oli 12 pelattua Valioliiga-ottelua. Tämä siis tarkoittaisi sitä, että Tottenham tulisi kuluvan Valioliiga-kauden päätteeksi juhlimaan mestaruutta, joka olisi seuralle historian ensimmäinen Valioliigan mestaruus ja kaiken kaikkiaan kolmas mestaruus Englannin pääsarjatasolla.

Tietenkin jokainen kausi on omansa, eikä tällainen tilastokummajainen luonnollisestikaan takaa Tottenhamille Valioliigan mestaruutta tällä kaudella, mutta kun Mourinhon kaikki seitsemän kautta Valioliigassa ovat menneet näiltä osin identtisellä kaavalla, on pakko kysyä, voiko kyse olla todella vain sattumasta; yksi, kaksi tai kolme kautta olisi vielä selitettävissä, mutta seitsemän kautta onkin sitten jo hieman haastavampi asia selitettäväksi.

Mourinho oli eilisen Liverpool-tappion jälkeen jälleen oma tuttu itsensä. Hänen ja Jürgen Kloppin välillä nähtiin mielenkiintoinen keskustelu, josta portugalilainen kertoi seuraavaa:

– Kerroin hänelle, että paras joukkue hävisi, Mourinho paljasti ottelun jälkeisessä haastattelussa, viitaten siihen, että Tottenham olisi ollut tässä kärkikamppailussa joukkueista parempi.

– Hän oli eri mieltä, mutta se on hänen mielipiteensä.

Samalla Mourinho kritisoi saksalaiskollegansa käytöstä sivurajalla ottelun aikana tai ainakin totesi, että hän itse olisi lentänyt vastaavanlaisella käytöksellä ulos ottelusta.

– Jos minä käyttäytyisin samalla tavalla sivurajalla kuin hän käyttäytyi, olisin lentänyt ulos. Mitä, jos minä ottaisin neljänneltä erotuomarilta taulun, jossa näytetään lisäajan pituus? Jostain syystä minun kohdallani asia on eri.

Liverpool piti ottelussa palloa hallussaan 77-prosenttisesti, se vei maalintekoyritykset nimiinsä 17-8 ja laukaukset kohti maalia menivät punapaitojen eduksi 11-2. Liverpool-pelaajille kirjattiin ottelussa yhteensä 785 syöttöä, Tottenham-pelaajien vastaavan lukeman ollessa 229.

Marko Ollonqvist

KATSO MYÖS:
Kaikki Liigan pelaajasiirrot kaudelle 2020-21!

Jaa