Liverpool teki uskomatonta historiaa – kertoo kaiken joukkueen ylivoimasta!

schedule 25 kesäkuun 2020 - 09:19

Vain millien päässä ensimmäisestä mestaruudestaan sitten vuoden 1990 oleva Liverpool teki uskomatonta historiaa eilisessä pelissään Crystal Palacea vastaan.

Kun Liverpool palasi viime viikolla viheriöille ensimmäistä kertaa sitten koronaviruspandemian aiheuttaman tauon ja jämähti paikallisottelussa 0-0-tasapeliin Evertonin kanssa, ei joukkueen esitys ollut mitään kovinkaan häikäisevää katseltavaa.

Sen sijaan eilisessä pelissä Crystal Palacea vastaan tarina oli täysin toinen. Punapaidat takoivat pallon lontoolaisseuran verkkoon neljä kertaa, kun Trent Alexander-Arnold ja Mohamed Salah osuivat ensimmäisellä puoliajalla ja Fabinho sekä Sadio Mané toisella puoliajalla.

Liverpool laukoi ottelussa 21 kertaa, joista seitsemän meni kohti maalia. Palacen vastaava saldo oli kolme laukausta ja niistä ainoakaan ei mennyt kohti maalia. Pallonhallinta oli Liverpoolin 74-prosenttisesti.

Mutta nyt sitten siihen häkellyttävään yksityiskohtaan tuosta ottelusta.

Crystal Palacella ei ollut koko 90-minuuttisen aikana (ja tietenkin lisäaika päälle) ainoatakaan kosketusta Liverpoolin boksin sisällä; siinä voi sitten jokainen miettiä, miten kertakaikkisen dominoiva esitys Anfield Roadilla nähtiin eilen.

Voittonsa myötä Liverpoolilla on kasassa 86 pistettä, mikä on 23 pistettä enemmän kuin toisella sijalla majailevalla ja yhden ottelun vähemmän pelanneella Manchester Cityllä. Taivaansinisillä on mahdollisuus kerätä kuluvalla kaudella vielä 24 pistettä, joten matemaattisesti Liverpoolia ei voida vielä kruunata mestariksi, vaikka se onkin ollut jo pitkään täysin päivänselvä asia.

Eilisen muissa otteluissa Manchester United kaatoi Sheffield Unitedin 3-0, Newcastle ja Aston Villa tasasivat pisteet lukemin 1-1, Everton haki 1-0-vierasvoiton Norwich Citystä ja Wolverhampton päihitti Bournemouthin kotonaan 1-0.