Liverpool teki uskomatonta historiaa koko eurooppalaisen huippujalkapallon mittapuulla kaataessaan Tottenhamin.

Mikä FC Barcelona tai Real Madrid? Liverpool teki uskomatonta historiaa

Liverpool teki uskomatonta historiaa kaatamalla lauantain Valioliiga-kierroksen iltaottelussa Tottenhamin vieraskentällä, lukemin 1-0.

Kun puhutaan historiallisista joukkueista yksittäisten kausien osalta, esille nousevat vuosien 1988-1994 AC Milan, vuoden 1999 Manchester United, vuoden 2004 Arsenal, vuoden 2009 FC Barcelona ja vuosien 2015-18 Real Madrid – ja nämä ovat vain mainintoja aivan lähihistoriasta.

Kauden 2019-2020 Liverpool ansaitsee ehdottomasti paikkansa tuossa joukossa.

Viime kauden Mestarien liigan voittaja on nimittäin voittanut tällä kaudella pelaamistaan 21 Valioliiga-ottelusta täysin käsittämättömästi 20 ja pelannut yhden tasapelin; viimeisin voitto tuli lauantaina vieraskentällä Tottenhamia vastaan. Lisäksi joukkue on ottanut viimeisistä 51 kotiottelustaan vähintään yhden sarjapisteen, joten kyse ei itse asiassa ole pelkästään kuluvan kauden Liverpoolista.

Edellä mainitulla Tottenham-voitollaan Liverpool teki kuitenkin jotain ennennäkemätöntä, sillä Euroopan viiden suursarjan historiassa ei olla koskaan nähty yhtä vakuuttavaa alkua oman maan sarjakauteen: Liverpool on pelannut tällä kaudella 21 Valioliiga-ottelua ja kerännyt näistä historialliset 61 sarjapistettä.

Liverpool on voittanut kuluvalla kaudella jo Uefa Super Cupin sekä seurajoukkueiden maailmanmestaruuden. Valioliiga-mestaruus voidaan käytännössä ottaen jo kuuluttaa kirkossa ja lisäksi seura on edelleen mukana sekä Mestarien liigassa että Englannin FA Cupissa, joten tällä historiallisella joukkueella on tällä hetkellä mahdollisuus päättää kautensa viiden pytyn saattelemana.

Liverpool olisi mitä todennäköisimmin edelleen mukana myös Englannin Liigacupissa ellei seura olisi joutunut pelaamaan seurajoukkueiden MM-turnauksessa yhtäaikaisesti ja siten peluuttamaan puolivälierävaiheessa Aston Villaa vastaan niin sanotusti juniorijoukkuettaan.

Marko Ollonqvist
Toronto

Lue myös:
Vain Urheiluvetojen lukijoille: Talleta 25€ – saat 75€ pelirahaa!

Jaa