Liverpoolin ylivoimasta saa kaikkein parhaan kuvan, kun piste-eroa Manchester Cityyn vertaa kaikkiin muihin Euroopan huippusarjoihin - yhteensä.

Käsittämätön vertailu muihin huippusarjoihin kertoo kaiken Liverpoolin ylivoimasta!

Liverpoolin ylivoimasta saa parhaan kuvan, kun joukkueen piste-eroa toisena olevaan Manchester Cityyn vertaa kaikkiin muihin Euroopan huippusarjoihin yhteensä.

Vuosi 1990 on viimeisin vuosi, kun Liverpoolissa on päästy juhlimaan Englannin liigamestaruutta. Tätä pitkää odotusta kuvastaa parhaiten se, ettei sarjaa edes tunnettu vielä tuolloin nimellä Englannin Valioliiga.

Tänä vuonna eli 30 vuotta edellisestä tuo piina tulee kuitenkin päättymään. Liverpool tulee voittamaan Valioliigan ja tämän myönsi eilen jo Manchester Cityn managerina toimiva Pep Guardiola, kun joukkue hävisi Tottenhamille vieraskentällä lukemin 0-2.

– Olemme kaukana heistä. Liverpool on pysäyttämätön, heillä on paljon pisteitä ja me olemme pudotelleet pisteitä, kuten tänään, Pep Guardiola totesi Tottenham-ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

– Nyt suuntaamme keskittymisemme muihin kilpailuihin ja Mestarien liiga -paikan lunastamiseen ensi kaudeksi.

Liverpool on vetänyt toisena sarjataulukossa majailevaan Cityyn jo käsittämättömän 22 pisteen eron, eikä mestaruusjunaa pysäytä enää mikään, vaikka jaossa onkin vielä 39 sarjapistettä.

Punapaitojen murskaavasta ylivoimasta on puhuttu läpi kuluvan Valioliiga-kauden, mutta tämä käsittämätön fakta kertoo hyvin paljon siitä, miten ylivoimainen Liverpool on todella ollut: kun otetaan Bundesliigan, La Ligan, Ligue 1:n ja Serie A:n – siis muiden Euroopan huippusarjojen – sarjataulukot esille, on Liverpoolin piste-ero suurempi Manchester Cityyn kuin muissa sarjoissa sarjaykkösten ja sarjakakkosten väliset erot yhteensä.

Bundesliiga: Bayern München 42 pistettä, Red Bull Leipzig 41 pistettä
La Liga: Real Madrid 49 pistettä, FC Barcelona 46 pistettä
Ligue 1: Paris St. Germain 55 pistettä, Marseille 43 pistettä
Serie A: Juventus 54 pistettä, Inter 51 pistettä

Kun siis näistä edellä olevista sarjoista lasketaan sarjaykkösten ja sarjakakkosten väliset piste-erot yhteensä, tulee luvuksi 19 – siis kolme pistettä vähemmän kuin Liverpoolin ja Manchester Cityn välinen ero.

Juuri Guardiola onkin kuvaillut Liverpoolin ylivoimaa kaikkein parhaiten.

– Liverpool tulee ehdottomasti olemaan Valioliigan mestari, mutta he olisivat mestareita myös Espanjassa, Italiassa ja Saksassa. He olisivat mestareita missä tahansa, voitettuaan yhtä vaille jokaisen ottelun, Guardiola totesi tammikuun lopulla Forbesin mukaan.

Marko Ollonqvist
Toronto

Lue myös:
Yksinoikeudella Urheiluvedoilta: 110 % bonus 200€ asti + 5€ ilman talletusta!

Jaa