Manchester City teki Valioliiga-ennätyksen, kun se kaatoi eilisessä ottelussaan Newcastlen kotonaan 5-0.

Maalinteon laajuus ehdoton vahvuus – Manchester City teki Valioliiga-ennätyksen!

Maalinteon laajuus on ollut etenkin kuluvalla kaudella joukkueen ehdoton vahvuus: Manchester City teki eilisiltana Valioliiga-ennätyksen.

Vaikka kuluva kausi on ollut Manchester Citylle Valioliigan osalta varsin ailahteleva ja seura menetti mahdollisuutensa kolmanteen perättäiseen mestaruuteen varsin aikaisessa vaiheessa, on joukkue ollut todella vaarallinen nimenomaan hyökkäyspäässä.

City on tehnyt tällä kaudella pelaamissaan 34 ottelussa 86 maalia eli keskiarvolta noin 2,53 osumaa ottelua kohden. Joukkue on ylivoimainen ykkönen tehdyissä maaleissa mitattuna, sillä toisena tässä kategoriassa oleva Liverpool, joka vei Valioliigan mestaruuden ylivoimaisen tapaan, on tehnyt 11 maalia vähemmän. Kolmanneksi eniten maaleja tehneeseen joukkueeseen eli Leicester Cityyn ero on peräti 22 maalia.

Eilisiltana pelatussa ottelussa City murjoi kotikentällään Newcastlen maanrakoon numeroin 5-0. Riyad Mahrezin viedessä ottelun 21. peliminuutilla isännät 2-0-johtoon, teki City Valioliigan historiaa: siitä tuli nimenomaan Valioliigan historiassa ensimmäinen joukkue, jonka pelaajista viisi pelaajaa on tehnyt vähintään kymmenen maalia.

Sergio Agüero on tehnyt kuluvalla Valioliiga-kaudella 16 maalia, Raheem Sterlingin maalimäärä on 14, sekä Kevin De Bruyne että Gabriel Jesus ovat osuneet maalipuiden väliin 11 kertaa ja Mahrezilla osumia on kymmenen.

Englannin pääsarja muuttui nimeltään Valioliigaksi kaudeksi 1992-93, joten sarjan lähes 28 vuoden mittaisen historian aikana yksikään joukkue ei ole aiemmin yltänyt vastaavaan saavutukseen. Ylipäätään Englannin pääsarjatasolla edellisen kerran viisi saman joukkueen pelaajaa on onnistunut maalinteossa vähintään kymmenen kertaa kaudella 1984-85 eli yli 35 vuotta sitten.

Marko Ollonqvist
Toronto

KATSO MYÖS:
Kaikki Liigan pelaajasiirrot kaudelle 2020-21!

Jaa