Manchester Citylle pisterangaistus myös Valioliigassa? Tätä pidetään lähes satavarmana asiana - vaan voiko seuraa uhata jopa putoaminen?

Manchester Citylle pisterangaistus Valioliigassa? Todennäköisyys tälle on suuri

Manchester Citylle pisterangaistus Valioliigassa? Uefan päätös sulkea seura Mestarien liigasta tietänee lisää vaikeuksia Taivaansinisille.

Kun Uefa ilmoitti sulkeneensa Manchester Cityn seuraavien kahden kauden ajaksi ulos sekä Mestarien liigasta että Eurooppa-liigasta, ja määränneensä siihen päälle 30 miljoonan euron sakot, jo tuossa vaiheessa oli selvää, että vaikeuksia on luvassa lisää.

Mikäli Cityn valitus urheilun kansainväliseen vetoomustuomioistuimeen ei vaikuta rangaistukseen, lienee lähtevien pelaajien määrä tulevana kesänä merkittävä ja lisäksi myös manageri Pep Guardiolan uskotaan jättävän seuran.

Lisäksi Citylle lienee luvassa rangaistus myös Euroopan jalkapalloliitolta.

Saadakseen Valioliiga-lisenssin, on jokaisen seuran ilmoitettava totuudenmukaiset tiedot Englannin jalkapalloliitolle, liittyen Uefan asettamiin taloudellisiin reilun pelin sääntöihin. Koska nyt on tiedossa, etteivät nuo Cityn Uefalle toimittamat tiedot pidä paikkansa, seuraa siitä rangaistuksia myös Valioliigassa.

Brittilehti Independentin luotettavien lähteiden mukaan Cityn Uefalta saamaan rangaistukseen on valmistauduttu jo etukäteen ja luvassa on suurella todennäköisyydellä tuntuva pisterangaistus.

Tällä hetkellä City majailee Valioliigan sarjataulukossa toisella sijalla ja 25 pelatun ottelun jälkeen joukkueella on kasassa 51 pistettä. Piste-ero ensimmäisen putoajan paikalla olevaan West Hamiin on tällä hetkellä 27 pistettä, joten tulevan rangaistuksen ei uskota uhkaavan joukkueen sarjapaikkaa.

Mikäli todennäköinen pisterangaistus ei aseta Cityä millään tasolla putoamisuhan alle, uskotaan joukkueen suuntaavan sataprosenttisesti keskittymisensä Mestarien liigaan ja unohtavan Valioliigan niin sanotusti täysin.

Pisterangaistus tarkoittaisi sitä, että tällä hetkellä Mestarien liigan paikoissa olisivat kiinni Liverpool, Leicester, Chelsea ja jättiyllättäjä Sheffield United, joka nousi kuluvaksi kaudeksi Valioliigaan – joskin ottelun vähemmän pelannut Tottenham on vain kaksi pistettä Sheffield Unitedia perässä ja lontoolaisseura kohtaa tänään vieraskentällä Aston Villan.

Marko Ollonqvist
Toronto

Lue myös:
Kaikki Urheiluvedot.com:n ilmaiset vetovihjeet täältä!

Jaa