Manchester U halusi Teemu Pukin, mutta jäi nuolemaan näppejään - "100 miljoonan punnan" tarjouksestaan huolimatta.

Manchester United halusi Teemu Pukin – vihjailiko Norwich-manageri myynnillä?

Manchester U halusi hankkia Norwich Cityn suomalaishyökkääjä Teemu Pukin, mutta luonnollisestikaan seura ei ollut valmis luopumaan tähtihyökkääjästään.

Vielä puolisentoista vuotta sitten Teemu Pukki oli tanskalaisseura Bröndbyn pelaaja ja nyt hän voisi pelata Manchester Unitedin kaltaisen jättiläisen paidassa.

Siinä on hieman perspektiiviä sille käsittämättömälle kehitykselle, joka Pukin uralla on nähty viimeisten puolentoista kauden aikana. Manchester United nimittäin oli kiinnostunut hankkimaan suomalaishyökkääjän ennen eilistä siirtoikkunan sulkeutumista, mutta se jäi nuolemaan näppejään, sillä sarjapaikkansa puolesta taisteleva Norwich City ei missään nimessä suostunut luopumaan maalitykistään.

Vaan, mikä sitten on tilanne ensi kesän jälkeen? Onko Teemu Pukki edelleen Norwich Cityn pelaaja?!

Mikäli Kanarianlinnut putoaa kauden päätteeksi takaisin Championshipiin, on vaikea nähdä, että Pukki jäisi seuraan, vaikka hän viihtyykin siellä erinomaisesti. 29-vuotias hyökkääjä ei nimittäin ole enää mikään nuori kaveri, joten nyt on se aika, kun Pukin kuuluu pelata ihan jollain muulla sarjatasolla kuin Englannin Championshipissä.

[vihjeet]

Mutta entä sitten, jos Norwich säilyy Valioliigassa?

Seuran saksalaismanageri Daniel Farke saattoi antaa eilen vihiä siitä, että Pukin kohdalla lähtö muihin maisemiin saattaa olla joka tapauksessa mahdollista.

– Kyllä, me olemme hylänneet 100 miljoonan punnan tarjouksen Teemusta, Farke kommentoi Manchester Unitedin tarjousta The Pink Unin haastattelussa virne kasvoillaan ennen siirtoikkunan sulkeutumista.

– Mutta leikki sikseen, me emme myy avainpelaajiamme juuri nyt. Kesällä tilanne saattaa olla toinen, mutta nyt me tarvitsemme kaikkia pelaajia suorittaaksemme pienimuotoisen ihmeen (sarjapaikan säilyttäminen) ja emme voisi jatkaa eteenpäin ilman Teemu Pukkia.

United oli kiinnostunut myös muun muassa Napolin Dries Mertensistä, mutta perinteikäs brittiseura jäi nuolemaan näppejään myös näiltä osin. Niinpä United hankki Kiinan liigassa pelanneen nigerialaiskärki Odion Ighalon lainasopimuksen turvin. Monet ovat kummastelleet ratkaisua, mutta toisaalta seura tarvitsi korvaajan loukkaantuneella Marcus Rashfordille ja niinpä United turvautui 30-vuotiaaseen Ighaloon, joka kaudella 2015-16 iski Watfordin paidassa 15 valioliigamaalia.

Marko Ollonqvist
Toronto

Lue myös:
Yksinoikeudella Urheiluvedoilta: 110 % bonus 200€ asti + 5€ ilman talletusta!

Liity keskustelemaan vedonlyönnistä:

Urheiluvedot FB-ryhmä
Telegram
Discord