Mesut Özil on uskomaton hyväntekijä, joka auttaa lukuisia hädässä olevia ihmisiä ympäri maailman.

Mesut Özil on uskomaton hyväntekijä – ruokkii koululaisia ja kodittomia!

Valioliiga-seura Arsenalissa täysin sivuraiteille ajautunut Mesut Özil on uskomaton hyväntekijä, jonka teot herättävät jälleen kunnioitusta.

Mesut Özil saattaa jakaa mielipiteet hyvin voimakkaastikin kahtia sekä jalkapallon että myös ajoittaisten kannanottojensa merkeissä, mutta hän on ihmisenä uskomaton hyväntekijä ja ollut sitä jo pitkään.

Hiljattain 32 vuotta täyttänyt saksalainen on tehnyt jo vuosien ajan hyväntekeväisyyttä ympäri maailman ja hän on kunnostautunut jälleen kerran tällä saralla: Özil on tarjonnut maaliskuusta lähtien ruoka-apua kodittomien yömajoihin ja erilaisille hyväntekeväisyysjärjestöille, paljastaa brittilehti The Telegraphin toimittaja Sam Dean.

Eikä siinä vielä kaikki, vaan nyt Özil on kuluvasta viikosta alkaen laajentanut hyväntekeväisyyttään 11 pohjoislontoolaiseen kouluun, tarjoten näille yhteensä 1 400 ruoka-annosta joka päivä.

Lisäksi muutamia viikkoja sitten hän kertoi maksavansa Arsenalin Gunnersaurus-maskottina 27 vuoden ajan toimineen Jerry Quyn palkan niin pitkään kuin hän on Tykkimiesten pelaaja: Arsenal päätti irtisanoa Quyn säästötoimenpiteenä koronaviruspandemian aiheuttamien taloudellisten menetysten vuoksi ja lontoolaisseura sai valtaisan määrän kritiikkiä tästä, etenkin kun se samana päivänä käytti 50 miljoonaa keskikenttäpelaaja Thomas Parteyn hankintaan.

Özil ei ole enää pidempään aikaan kuulunut Arsenalin suunnitelmiin. Hän ajautui sivuraiteille jo edellisen managerin, Unai Emeryn, alaisuudessa ja sama toistui koronaviruspandemian aiheuttaman tauon jälkeen Mikel Artetan kohdalla. Monet uskoivat, että 387 000 euron viikkopalkasta nauttivat Özil olisi suututtanut erinäisillä toimillaan ja lausunnoillaan Arsenalin johtoportaan, eikä siksi pääsisi pelaamaan, mutta Arteta kumosi nämä väitteet ja kertoi olevansa päätöksen takana, kun hän oli päättänyt jättää Özilin ulos sekä Arsenalin Valioliigan että Eurooppa-liigan miehistöistä.

Arteta, joka kertoi pettäneensä Özilin, koska hän ei ole saanut ulosmitattua saksalaisen parasta osaamista, on viime päivinä joutunut Özilin agenttina toimivan Erkut Sögütin silmätikuksi.

– Arsenalin fanit ansaitsevat rehellisen selityksen, eikä sitä, että Arteta kertoo epäonnistuneensa Özilin kanssa. Et sinä ole epäonnistunut hänen kanssaan, vaan epäonnistuit olemaan reilu, rehellinen ja avoin sekä olit epäkunnioittava sellaista ihmistä kohtaan, jolla on sopimus ja joka on aina ollut lojaali (seuraa kohtaan), Sögüt totesi ESPN:lle.

Özilin sopimus Arsenalin kanssa on katkolla kuluvan kauden jälkeen ja kaikille lienee selvää, ettei hän tule jatkamaan seurassa. Arsenal on yrittänyt jo pitkään hankkiutua eroon Özilistä, mutta saksalaistaituri ei ole suostunut vaihtamaan maisemaa/purkamaan sopimustaan.

Marko Ollonqvist

KATSO MYÖS:
Kaikki Liigan pelaajasiirrot kaudelle 2020-21!

Jaa