N'Golo Kante ei pelaa, tai ainakaan harjoittele, Chelseassa koronaviruspandemiasta johtuen.

N’Golo Kante ei pelaa korona-aikana? Syynä etninen tausta?!

Chelsean keskikentällä ihastusta jo vuosien ajan herättänyt N’Golo Kante ei ainakaan toistaiseksi pelaa koronaviruspandemian aikana.

Valioliigan sarjataulukossa neljäntenä majaileva Chelsea saattaa joutua tulla pitkän aikaa toimeen ilman keskikentän työmyyräänsä, N’Golo Kantea.

Ranskalaispelaaja, jonka isoveli kuoli vuonna 2018 saamaansa sydänkohtaukseen, kokee, ettei harjoituksiin palaaminen ole tällä hetkellä turvallista. Hän pyysi Chelsealta lupaa olla poissa joukkueen harjoituksista ja sen lontoolaisseura myös hänelle myönsi.

Myös Chelsean managerina toimiva Frank Lampard seisoo täysin pelaajansa tukena, vaikka se tarkoittaisikin sitä, että tällä hetkellä yksinään harjoittelevaa Kantea ei nähtäisi joukkueen kokoonpanossa enää laisinkaan toistaiseksi keskeytyksissä olevan kauden aikana; toki pelien varsinaiseen jatkumiseen on vielä aikaa.

Kante on menettänyt aikanaan itsekin tajuntansa kentällä, kesken Chelsean harjoitusten, kaksi vuotta sitten, mutta ainakaan mitään sydänongelmiin viittaavaa hänestä ei tarkemmissa tutkimuksissa löydetty.

Tiettävästi Kante ei kuulu siis perheeseensä liittyvän tai oman sairaushistoriansa perusteella riskiryhmiin, mutta sen sijaan ihonvärillä saattaa olla tekemistä asian kanssa: Iso-Britannian tilastokeskuksen mukaan tummaihoisilla ja muilla etnisillä vähemmistöillä on suurempi riski sairastua vakavasti koronaviruksen saadessaan – itse asiassa pelaajayhdistys onkin pyytänyt Valioliigalta asian tutkimista.

Kante on toistaiseksi toinen Valioliiga-pelaaja, joka ei ole osallistunut joukkueensa harjoituksiin koronaviruspandemiaan liittyvistä syistä. Hänen ohellaan Watford-kapteeni Troy Deeney on niin ikään ollut sivussa, joskin sen kerrotaan johtuvan siitä, että hänen lapsensa on kärsinyt hengitysvaikeuksista ja Deeney ei halua ottaa mitään riskejä asian kanssa.

Marko Ollonqvist
Toronto

KATSO MYÖS:
Kaikki Liigan pelaajasiirrot kaudelle 2020-21!

Jaa