Norwich-valmentaja hehkutti Teemu Pukkia, joka iski hattutempun Newcastlen verkkoon ja siirtyi Valioliigan maalipörssin ykköseksi.

Norwich-valmentaja hehkutti Teemu Pukkia – nosti esille valtaisan työmäärän!

Norwich-valmentaja hehkutti Teemu Pukkia ja nosti myös esille Valioliigan maalipörssin kärkeen kiilanneen suomalaisen työmäärän.

Kun Norwich City avasi Valioliiga-kautensa reipas viikko sitten Liverpoolin vieraana, moni oli yllättynyt, kun sarjanousija pelasi hyökkäävää ja rohkeaa peliä viime kauden Mestarien liigan voittajaa vastaan.

Norwichin managerina toimivaa Daniel Farkea jopa syyllistettiin joukkueen taktiikasta, mutta kaikessa yksinkertaisuudessaan saksalaisvalmentaja ei halunnut luopua joukkueensa peli-identiteetistä, vaikka vastassa oli suuri ja mahtava Liverpool.

Kanarianlinnut oli hyökkäyspäässä vaarallinen jo Liverpoolia vastaan ja nyt Newcastlesta otetun 3-1-voiton myötä voidaan sanoa, että myös taktiset valinnat ‘Poolia vastaan olivat oikeita, sillä joukkueen ei tarvinnut tässä toisessa ottelussa etsiä omaa pelifilosofiaansa tippaakaan.

– Tämä oli suorastaan loistelias iltapäivä meiltä ja erittäin ansaittu voitto. Olimme vahvoja jokaisella osa-alueella ja tämä oli tärkeä voitto koko seuralle – pelaajista faneihin, Farke tunnelmoi ottelun tauottua Norwich Cityn omassa videohaastattelussa mukaan.

Ottelun ehdoton sankari oli Valioliigan maalipörssin kärkeen yksin siirtynyt Teemu Pukki, joka aloitti ottelun kertakaikkisen upealla volley-maalilla ja päätti sen lopulta hattutemppuun (katso kaikki maalit täältä).

Farke ei nostanut esille pelkästään Pukin iskemiä maaleja, vaan 29-vuotiaan suomalaisen työetiikan; Pukki nähtiin useaan otteeseen auttamassa joukkuettaan myös puolustustehtävissä ja riistämässä pallon vastustajiltaan omassa päässä.

Haluatko esimerkiksi Norwichin pelipaidan?
50 nopeinta mukaan, 25 voittaa suosikkijoukkueensa pelipaidan!

– Teemu oli loistava tänään, siitä ei ole pienintä epäilystäkään ja hän viimeisteli upeasti. Eikä kyse ollut pelkästään hänen maaleistaan, vaan työnteosta tämän joukkueen eteen; esimerkiksi ensimmäisellä puoliajalla hän onnistui pallonriistossa oman 16 metrin boksin sisällämme.

– Juuri tällaista henkeä me tarvitsemme, eikä kyse ole yksilöiden tilastoista tai miten monta maalia hän tekee tällä kaudella, vaan joukkueen menetyksestä ja niiltä osin hän on meille erittäin tärkeä pelaaja.

– Enkä ole pelkästään onnellinen Teemun puolesta (yksilönä), vaan myös monien muiden henkilökohtaisista suorituksista.

– Hän olisi voinut tehdä jopa enemmän maaleja: ensimmäisellä puoliajalla paikkoja oli paljon, Farke totesi pilke silmäkulmassa, mutta samalla myös tosissaan.

Vaikka Norwich iski ensimmäisellä puoliajalla vain yhden maalin, näki Farke joukkueen olleen erinomaisia nimenomaan ensimmäisen 45-minuuttisen aikana.

– Olimme vielä parempia ensimmäisellä puoliajalla kuin toisella – ikään kuin ukkosmyrsky – mutta valitettavasti vain yksi salama osui. Toisella puoliajalla olimme kliinisiä ja ansaitsimme voittomme.

Marko Ollonqvist
Toronto

Lue myös:
NHL vapaat pelaajamarkkinat ja pelaajasiirrot 2019

Liity keskustelemaan vedonlyönnistä:

Urheiluvedot FB-ryhmä
Telegram
Discord