Pep Guardiola todella avoimena: hän nosti upealla tavalla esiin pienempien seurojen managereita ja kertoi oman menestyksensä perustuvan jättimäisiin seuroihin sekä poikkeuksellisiin pelaajiin.

Pep Guardiola todella avoimena – “Olen hyvä, mutta en paras”

Manchester Cityn manageri Pep Guardiola oli haastattelussa todella avoimena ja kertoi, ettei olisi voittanut titteleitä heikommissa seuroissa.

Pep Guardiolaa pidetään yleisesti ottaen yhtenä nykyhetken parhaista managereista ja eittämättä myös yhtenä kaikkien aikojen parhaista.

Toisaalta hänellä on ollut käsissään aina erinomaiset kortit menestyä, sillä espanjalainen on valmentanut urallaan yksinomaan Euroopan suurimpia seuroja: FC Barcelonaa, Bayern Müncheniä ja Manchester Cityä.

Guardiola ei pidä itseään maailman parhaana valmentajana, joskin Sky Sportsille antamassaan haastattelussa hän käytti alkuun sanoja “en ole enää paras” ennen kuin perui sanojaan. Samalla hän nosti samalla upealla tavalla esille pienempien seurojen managereita.

– Mitä tarkoittaa maailman paras valmentaja? En ole koskaan elämässäni kokenut olevani paras.

– Kun voitin kuusi perättäistä mestaruutta Barcelonassa ja voitin triploja, en kokenut olevani paras. Voitin, koska minulla oli poikkeuksellisia pelaajia suurissa seuroissa. On olemassa uskomattomia valmentajia, joilla ei ole tällaisia pelaajia ja he eivät ole näin suurissa seuroissa. Olen hyvä valmentaja, mutta en paras.

– Antakaa minulle johdettavaksi seura, joka ei ole Manchester Cityn kaltainen, niin en voita mitään.

Guardiola puhui myös Liverpoolista, joka porskuttaa Valioliigassa ylhäisessä yksinäisyydessä ja tulee ilman katastrofaalista jäätymistä voittamaan ensimmäisen mestaruutensa vuosikymmeniin.

– Liverpool käytti 4-5 vuotta ensimmäisen pokaalinsa voittamiseen viime kaudella. Se oli prosessi. He sijoittivat rahaa, ostivat uusia pelaajia ja sen myötä he ovat nyt maailman paras joukkue juuri nyt.

– Joskus ihmiset ajattelevat, että jos olet Pep, Jürgen tai joku muu iso nimi, sinun pitää voittaa kaikki mahdolliset mestaruudet joka kausi, kerätä 2000 miljoonaa pistettä ja tehdä 2000 miljoonaa maalia. Joskus se ei ole kuitenkaan mahdollista joko vastustajien takia tai et vain yksinkertaisesti pysty siihen.

– Missään lajissa yksikään joukkue ei ole voittanut vuosi toisensa perään.

Koska Valioliigan mestaruus on jo käytännössä ottaen karannut Cityn ulottumattomiin, on joukkue siirtänyt katseensa Mestarien liigaan, jossa ensimmäisellä pudotuspelikierroksella vastaan asettuu Real Madrid.

– Olemme pelanneet todella hyvin tällä kaudella. Peleissä, jotka olemme hävinneet, olemme pelanneet todella hyvin ja kyse ei ole ollut nälän puutteesta. Olemme tehneet töitä viime kautta kovemmin, vaikka voitimme tuolloin kaikki mahdolliset mestaruudet tässä maassa.

– Haluan voittaa Mestarien liigan. Nautin tästä ja valmistautumisesta näihin Real Madridia vastaan pelattaviin otteluihin. Haluan nähdä, mihin me pystymme heitä vastaan. Tämä prosessi ja nämä kaksi viime viikkoa, kun olemme valmistautuneet tähän otteluun ja käyneet läpi, miten voimme voittaa heidät – ne ovat niitä hienoimpia hetkiä tässä ammatissa, Guardiola päättää.

Marko Ollonqvist
Toronto

Lue myös:
Kaikki Urheiluvedot.com:n ilmaiset vetovihjeet täältä!

Jaa