Petr Cech teki sopimuksen jääkiekkoseuran kanssa, eikä kyse ole mistään yhden ottelun mittaisesta "hyväntekeväisyys-sopimuksesta".

Petr Cech teki sopimuksen jääkiekkoseuran kanssa – kyse ei vain yhdestä ottelusta!

Viime kauden päätteeksi jalkapallokentiltä eläköinyt Petr Cech teki sopimuksen jääkiekkoseuran kanssa, eikä kyse ole vain mistään yksittäisestä ottelusta.

Mihinkäs sitä koira karvoistaan pääsee.

Tämä suomalainen vanha sanonta pätee juuri nyt erinomaisesti maalivahtilegenda Petr Cechiin, yhteen kaikkien aikojen parhaista Valioliiga-pelaajista.

Cech ei nimittäin osannut pysytellä kovinkaan pitkään poissa tolppien välistä, joskin nyt ne tolpat vain ovat hieman lähempänä toisiaan. 37-vuotias tshekki teki nimittäin sopimuksen jääkiekkoseura Guildford Phoenixin kanssa ja se kattaa koko kauden 2019-2020.

– Petrin kiinnittäminen on massiivinen juttu Phoenixille. Hän on loistava tyyppi ja erinomainen harjoittelija. En malta odottaa hänen debyyttiään, joukkueen päävalmentaja Andy Hemmings hehkuttaa seuran tiedotteessa.

Kokenut jalkapallovahti ei kuitenkaan hyppää kylmiltään jääkiekon pariin, vaan hän on harjoitellut joukkueen kanssa jo jonkin aikaa ja mennyt paljon eteenpäin. Debyytti on luvassa jo tulevana viikonloppuna.

– Olemme todella innoissamme Petrin liittymisestä joukkueeseemme ja odotamme innolla näkevämme hänet tositoimissa tänä viikonloppuna. Hän on kehittynyt paljon siitä, kun ensimmäisen kerran näin hänet jäällä, seuran johtoportaaseen kuuluva Milos Melicherik iloitsee.

Guildford Phoenix pelaa Iso-Britannian kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla. Kyseessä on puoliammattilaissarja, joten aivan mistään rupusarjasta tässä ei ole kyse, vaikka Iso-Britannia ei nyt välttämättä se kaikkein perinteikkäin kiekkomaa olekaan.

– Olen todella mielissäni tästä mahdollisuudesta pelata Phoenixissa ja saada pelikokemusta. Toivon pystyväni auttamaan tätä nuorta joukkuetta saavuttamaan tälle kaudelle asetetut tavoitteet ja voittaa niin monta peliä kuin mahdollista päästessäni pelaamaan, Cech kommentoi liittymistään seuran vahvuuteen.

– 20 ammattijalkapalloilijana vietetyn vuoden jälkeen minulle tulee olemaan mahtava kokemus päästä pelata peliä, jota rakastin katsoa ja pelata ollessani lapsi.

Valioliigassa vuodesta 2004 saakka pelannut Cech, joka edusti Chelseata 11 vuoden ajan ja Arsenalia uransa viimeiset neljä kautta, toimii nykyisin Chelsean neuvonantajana.

Marko Ollonqvist
Toronto

Lue myös:
NHL vapaat pelaajamarkkinat ja pelaajasiirrot 2019

Jaa