Roberto Carlosin siirto Valioliigaan oli käytännössä ottaen jo satavarma juttu, mutta lopulta homma kaatui asianajajaan.

Roberto Carlosin siirto Valioliigaan oli valmis – kaatui asianajajaan!

Puolustaja Roberto Carlosin siirto Valioliigaan oli valmis, mutta sitten tapahtui jotain sellaista, minkä vuoksi brasilialaista ei koskaan nähty Britteinsaarilla.

Roberto Carlos vietti yhteensä 11 vuotta Santiago Bernabeulla, edustaen Real Madridia.

Ollessaan 34-vuotias, Carlos oli kuitenkin vaihtamassa seuraa ja siirtymässä uusien haasteiden pariin. Hänen oli määrä siirtyä tuolloin, vuonna 2007, Valioliigassa pelaavan Chelsean riveihin ja kaikki olikin jo sovittuna valmiiksi, mutta lopulta jotain tapahtui ja mitä ilmeisimmin siirto jäi kiinni asianajajasta.

– Olin saanut kaksi tarjousta, toisen Fenerbahcelta ja toisen Chelsealta. Chelsea-sopimus jäi kuitenkin toteutumatta, joten allekirjoitin sopimuksen Fenerbahcen kanssa, Carlos kertoo Goalin haastattelussa.

– Sopimus Chelsean kanssa oli todella lähellä. Olin ollut Pariisissa tapaamassa Roman Abramovichia (Chelsean omistaja) ja Peter Kenyonia (ex-Chelsea-pomo), se sopimus oli käytännössä ottaen jo sovittu ja minun piti vain ilmaantua paikan päälle allekirjoittamaan sopimus.

– Valitettavasti aivan viime metreillä jotain tapahtui juuri ennen sen sopimuksen viimeistelemistä ja tällaisia tilanteita tapahtuu usein jalkapallossa: siellä oli jonkinlainen ongelma asianajajan kanssa.

Carlosia selvästi, ja täysin ymmärrettävästi, harmittaa tapahtunut, sillä jokainen tietää Valioliigan olevan yksi maailman arvostetuimmista jalkapallosarjoista.

– Olen sataprosenttisen varma, että olisin pärjännyt hyvin Valioliigassa ja se olisi sopinut minun pelityylilleni.

Itse asiassa Carlos paljasti samalla olleensa lähellä siirtoa Valioliigaan, Aston Villaan, jo vuonna 1995.

– Pelasin edelleen Brasiliassa, Palmeirasin joukkueessa, kun Aston Villa halusi minut. Heillä ei ollut kuitenkaan varaa hankkia minua ja sen jälkeen siirryinkin Interiin.

Marko Ollonqvist
Toronto

KATSO MYÖS:
Kaikki Liigan pelaajasiirrot kaudelle 2020-21!

Jaa