Somevaikuttaja pidätettiin jättihuijauksesta - uhrina Valioliiga -seura.

Somevaikuttaja pidätettiin jättihuijauksesta – uhrina Valioliiga -seura

Somevaikuttaja Ramon Abbas, joka tunnetaan Instagramissa nimellä “Ray Hushpuppi”, pidätettiin jättihuijauksesta – uhrina Valioliiga -seura.

Hushpuppi, joka on yhditetty maailmanlaajuiseen huijaukseen, pidätettiin Dubaissa kesäkuussa – nigerialaismies tuotiin Yhdysvaltain oikeuden eteen Chicagossa.

Sky News kertoi, että FBI:n kuukausia kestänyt tutkinta päättyi, kun Dubain poliisivoimat suorittivat kiinnioton ja yllättivät Hushpuppin kotoaan – Dubain poliisi julkaisi kiinniotosta videomateriaalia nimikkeellä “Operaatio Fox Hunt 2”.

Huijaukseen on yhditetty myös kymmenkunta muuta henkilöä, jotka ovat myös pidätettyinä.

37-vuotias nigerialaismies on esitellyt Instagramissa jo usean vuoden ajan hulppeaa elämäntyyliään.

Tutkijoiden mukaan he pystyivät seuraamaan Hushpuppin liikkeitä seuraamalla hänen Instagram-tiliään.

Oikeudenkäynnissä todettiin, että Abbas ylläpitää sosiaalisen median tilejä, joiden kautta hän sai muun muassa vaatteita, arvokelloja ja pääsi poseeraamaan luksusautojen ja yksityislentokoneiden kanssa.

FBI:n tutkimuksen mukaan hän rahoitti luksuselämäänsä rikollisuuden kautta.

Hushpuppin väitetään olleen mukana huijausyrityksessä, joka on hakkeroinut yritysten sähköposteja ja houkutellut niitä tekemään suuria rahasiirtoja – myös varastettujen rahojen pesu on osana syytteitä.

Yhden huijauksista, jonka arvoksi on kerrottu yli 100 miljoonaa euroa, on kerrottu kohdistuneen Valioliiga -seuraan – uhriksi joutunutta seuraa ei ole vielä tunnistettu.

KATSO MYÖS:
Kaikki Liigan pelaajasiirrot kaudelle 2020-21!

Jaa