Teemu Pukki ja kumppanit soittelevat Norwich Cityn iäkkäämmille faneille, joille koronaviruspandemia on monella tapaa poikkeuksellisen raskas.

Ihanaa! Teemu Pukki ja kumppanit soittelevat Norwichin iäkkäämmille faneille

Teemu Pukki ja kumppanit – toisin sanoen Norwich Cityn muut pelaajat – soittelevat seuran iäkkäämmille faneille, jotka ovat eristyksissä koronaviruspandemian vuoksi.

Koronaviruspandemia on erityisesti vanhemmille ihmisille todella rankka kokemus.

Vanhukset kuuluvat riskiryhmään, minkä seurauksena heidän tulee pysytellä mahdollisimman paljon neljän seinän sisällä ja ennen kaikkea vältellä ihmiskontakteja – myös perheidensä ja ystäviensä osalta.

Monet vanhukset ovat myös yksinäisiä, joten henkisesti ajat ovat todella kovia.

Valioliigassa pelaava Norwich City onkin päättänyt tehdä kertakaikkisen ihanan eleen seuran vanhemmille faneille: joukkueen pelaajat soittelevat heille, ihan vain tarjotakseen keskustelukumppanin.

Jokaiselle Norwichin pelaajalle on annettu lista vanhuksista, joille he soittelevat viikoittain.

– Meillä on suhteellisen monta iäkkäämpää kausikortin omistajaa. Sen myötä jokainen joukkueemme pelaaja sai listan, jossa on kymmenittäin vanhempien ihmisten puhelinnumeroita, joukkueen hollantilaisvahti Tim Krul kertoo De Telegraafille.

– Me soitamme heille joka viikko, ja jos heillä on vaikeaa joko henkisesti tai fyysisesti, raportoimme asiasta seuran johtoportaalle. Yleensä keskustelut ovat kuitenkin varsin lämminhenkisiä jutustelutuokioita jalkapallosta ja he arvostavat sitä suuresti.

Krul kertookin saavansa vanhusten auttamisesta todella hyvän mielen.

– Oma naapurini on 94-vuotias ja autoin häntä hiljattain kauppatavaroiden hankkimisessa. Se oli pieni vaiva, josta sai hyvän mielen.

Tästä voisi jokainen seura ottaa ehdottomasti mallia ja itse asiassa Suomessa esimerkiksi Salibandyliigassa pelaava Happee auttaa juuri riskiryhmiin kuuluvia.

Marko Ollonqvist
Toronto

SEURAA KORONAVIRUKSEN VAIKUTUKSIA URHEILUUN TÄÄLTÄ:
UV seuraa: Näin koronavirus vaikuttaa urheiluun!

Jaa