Teemu Pukki nousi Fowlerin ja Viallin rinnalle ainoana pelaajana Valioliigan historiassa, joka on tehnyt kauden kahdessa ensimmäisessä ottelussa yhteensä neljä maalia.

Historialliseen kerhoon: Teemu Pukki nousi Fowlerin ja Viallin rinnalle!

Historialliseen kerhoon: Teemu Pukki nousi Fowlerin ja Viallin rinnalle, kun hän kasvatti eilen iskemällään hattutempulla Valioliiga-kauden maalimääränsä neljään.

Norwich Cityn suomalaistähti Teemu Pukin alku Englannin Valioliigassa, monien mielestä maailman kovimmassa jalkapallosarjassa, on ollut lähestulkoon vertaansa vailla.

29-vuotias kotkalainen on aloittanut kautensa iskemällä kahteen ensimmäiseen otteluun neljä maalia: ensiksi hän osui uransa ensimmäisessä Valioliiga-ottelussa kertaalleen Liverpoolin verkkoon ja eilen hän naulasi pallon kolmesti maaliin Newcastlea vastaan.

Haluatko esimerkiksi Norwichin pelipaidan?
50 nopeinta mukaan, 25 voittaa haluamansa pelipaidan!

Samanlaiseen Valioliiga-kauden alkuun onkin sarjan historiassa pystynyt aiemmin vain kaksi pelaajaa: Robbie Fowler Liverpoolin paidassa kaudella 1994-95 ja Gianluca Vialli Chelseassa kaudella 1997-98. Ja itse asiassa Pukki olisi voinut tehdä jopa enemmän maaleja, kuten Norwichin saksalaismanageri Daniel Farke hehkutti antamassaan haastattelussa (lue uutinen täältä).

Tässä kohtaa, että osaa arvostaa maksimaalisesti tätä saavutusta, kannattaa alkaa miettiä Valioliigan historiaa ja ennen kaikkea sitä, millaisia nimiä sarjassa on aikanaan pelannut. Tämä on siis kaikessa yksinkertaisuudessaan täysin uskomaton suoritus.

Marko Ollonqvist
Toronto

Lue myös:
NHL vapaat pelaajamarkkinat ja pelaajasiirrot 2019

Jaa