schedule 8 marraskuun 2020 - 07:02

Valioliigassa nähtiin Lontoon paikalliskamppailu, kun West Ham isännöi Fulhamia. Ottelun lisäajan 8. minuutilla nähtiin kenties kaikkien aikojen rankkarimoka.

Fulham lähti lauantaina pelattuun Valioliiga-otteluun tilanteesta, jossa jokainen matkaan tarttunut piste olisi ollut äärimmäisen arvokas. Joukkue oli voittanut seitsemästä ensimmäisestä ottelustaan ainoastaan yhden ja kerännyt vain neljä pistettä, joten sarjanousija oli ajautunut heti alkukaudesta putoamistaisteluun.

Vastaan asettui varsin pirteitä otteita esittänyt paikallisvastustaja West Ham.

Ottelu oli varsin tasainen vääntö, ja kun 90 minuuttia oli täynnä, tilanne tulostaululla oli edelleen 0-0.

Tämä muuttui kuitenkin heti lisäajan ensimmäisellä minuutilla, kun kotijoukkue West Hamin tshekkipeluri Tomas Soucek onnistui ohittamaan Fulham-vahti Alphonse Areolan.

Kun ottelussa oli meneillään jo kahdeksas lisäminuutti, tarjoutui Fulhamille huikea mahdollisuus tasoittaa ottelu, kun VAR-tarkastuksen jälkeen pallo vietiin 11 metriin. Pilkkua lähti ampumaan nuori Ademola Lookman, joka päätti hakea ottelun viimeisessä tilanteessa elämää suurempaa Panenka-maalia.

Lookmanin yritys onnistui kuitenkin katastrofaalisesti ja hieman hölmistyneellä puolalaisvahti Lukasz Fabianskilla oli käsittämättömän helppo työ pysäyttää yritys.

Ottelu vihellettiin päättyneeksi välittömästi Lookmanin yrityksen jälkeen ja 23-vuotias brittinuorukainen oli suorastaan shokissa, täysin järkyttynyt ilme kasvoillaan. Lopulta West Hamin pelaajat tulivat lohduttamaan häntä ja siinä kohtaa Lookmanin koko maailma tuntui murentuneen.

Fulham on tällä hetkellä Valioliigan sarjataulukossa ensimmäisellä säilyjän paikalla, mutta perässä olevista kolmesta seurasta kaksi – West Bromwich ja Burnley – ovat pelanneet ottelun vähemmän.

Lookmanin puolesta sitä toivoo, ettei tämä piste käy järisyttävän kalliiksi loppukaudesta ja johda omalta osaltaan esimerkiksi putoamiseen.