VAR lahjoitti ManU:lle rankkarin ottelussa Aston Villaa vastaan, mistä syntyi myös ottelun voittomaali.

VIDEO: VAR lahjoitti ManU:lle rankkarin! Toisaalla törkytaklausta ei edes tarkistettu

VAR lahjoitti ManU:lle rankkarin! Miten ihmeessä tällainen videojärjestelmä voi olla näin huonosti toteutettu – sen, kun piti poistaa isoilta osin jossittelu jalkapallosta?

VAR eli videoerotuomari on joutunut jätlleen viime aikoina, Valioliigan palattua koronaviruspandemian aiheuttamalta tauolta takaisin tositoimiin, fanien valtaisan kritiikin kohteesta ja täysin aiheesta.

Pelkästään viime päivinä on nähty täysin käsittämättömiä tilanteita, joista osaa ei olla edes lähdetty tarkistamaan VARin toimesta ja osasta taas VAR on löytänyt varsinaisen erotuomarin tavoin virheen, jota ei koskaan todellisuudessa tapahtunut.

Edellä mainituista ensimmäisestä saatiin karmaiseva esimerkki West Hamin ja Burnleyn välisen ottelun 58. peliminuutilla, kun vierasjoukkue Burnleyn James Tarkowski taklasi rumalla tavalla, jalkapohja edellä ja millään tasolla palloa tavoittelematta, Jarrod Bowenia suoraan polven alueelle. Tarkowski selvisi tilanteesta keltaisella kortilla, jostain käsittämättömästä syystä tilannetta ei tarkastettu VARin toimesta ja myös Englannin jalkapalloliitto päätti olla rankaisematta Burnley-peluria jälkikäteen.

Jokainen muistaa varmasti myös Jamie Vardyn tilanteen Arsenalia vastaan (kirjoitimme aiheesta), jossa hän vaikutti tahallisesti potkaisevan Shokdran Mustafia nappulat edellä kasvoihin, ja myöskään tuota tilannetta ei edes tarkastettu VARin toimesta.

Tästä tilanteesta puolestaan annettiin Arsenalin Eddie Nketiahille suora punainen kortti, kuten kuuluukin, mutta miten ihmeessä tämä on punainen, jos tuo Tarkowskin törkytaklaus ei ole? Nketiah sentään yrittää pelata palloa, eikä itse asiassa huomaa kuin vasta viime tingassa vastustajan pelaajan – Tarkowskilla ei ollut mitään aikomustakaan pelata palloa ja hän näki tilanteen lopputuloksen jo alusta alkaen.

Siirrytäänpä sitten eilen pelattuun Aston Villan ja Manchester Unitedin väliseen otteluun, joka oli elintärkeä molemmille joukkueille – etenkin elämästä ja kuolemasta eli putoamista vastaan taistelevalle Villalle.

Ottelussa nähtiin karmaiseva tuomarivirhe hieman vajaan puolen tunnin pelaamisen jälkeen, kun Villa-puolustaja Ezri Konsan katsottiin rikkoneen Bruno Fernandesia rangaistuspotkun arvoisesti. Todellisuus oli kuitenkin täysin toinen, sillä portugalilainen kaatui astuttuaan Konsan jalan päälle oman 360-pyörähdysharhautuksensa päätteeksi.

Fernandes asteli ampumaan tilannetta seuranneen rangaistuspotkun ja laukoi siitä Unitedin ottelussa 1-0-vierasjohtoon; samalla kyseessä oli ottelun voittomaali.

Marko Ollonqvist
Toronto

KATSO MYÖS:
Kaikki Liigan pelaajasiirrot kaudelle 2020-21!

Jaa