schedule 28 joulukuun 2019 - 03:59

Näkikö vuoden mielettömin Valioliiga-ottelu päivänvalonsa aivan kalenterivuoden loppuun? Ainakin ensimmäisen puoliajan osalta voisi väittää näin.

Valioliigan mestaruustaistelu lienee taputeltu lopullisesti Liverpoolin nimiin – jos se ei sitä vielä jonkun mielestä ollut ennen Wolverhamptonin ja Manchester Cityn välistä kohtaamista.

City nimittäin hävisi vieraskentällä Wolvesille numeroin 2-3, minkä myötä se on 14 pistettä Liverpoolia perässä ja vielä kaiken lisäksi ottelun verran enemmän pelanneena.

Tuo Wolvesin ja Cityn välinen ottelu sisälsi valtavan määrän draamaa, etenkin ottelun ensimmäisten 30 minuutin osalta, ja tuo puolituntinen voitaneen tiivistää seuraavasti:

• Patricio torjuu myös toisen rankkarin, mutta Sterling iskee reboundin sisään

Toiselle puoliajalle siirryttiin Cityn 1-0-johtolukemista ja miehen vajaalla pelaamisesta huolimatta vierasjoukkue onnistui iskemään 2-0-maalin, kun Sterling iski illan toisen maalinsa 50. peliminuutilla.

Wolves ei kuitenkaan suostunut luovuttamaan, vaan ottelua dominoinut kotijoukkue tuli viisi minuuttia myöhemmin maalin päähän, kun Adama Traore iski isäntien ensimmäisen.

Pitkään näytti kuitenkin siltä, että City matkaa Manchesteriin täysi pistepotti mukanaan, mutta mitäpä vielä: ensiksi Raul Jimenez toi kotijoukkueen tasoihin 82. peliminuutilla ja seitsemän minuuttia myöhemmin Matt Doherty täydensi ottelun huiman draamankaaren, kun hän laukoi noin 16 metristä pallon Edersonin tilalle vaihdetun Claudio Bravon selän taakse.

Citylle tarjoutui vielä mahdollisuus nousta ottelussa tasoihin, kun Sterling pääsi hakemaan hattutemppua erinomaiselta paikalta tuomitusta vapaapotkusta, mutta hänen laukauksensa päätyi ylärimaan.

Wolves nousi uskomattomalla kirivoitollaan sarjataulukossa jo viidennelle sijalle, vain kahden pisteen päähän viimeistä Mestarien liiga -paikkaa hallussaan pitävästä Chelseasta.

Tämä mielenvikaisen viihdyttävä peli piti sisällään myös mielenkiintoisen palan historiaa: Wolverhampton piti ottelussa pallon hallussaan 62,2-prosenttisesti, Cityn vastaavan lukeman ollessa 37,8 prosenttia, ja tämä on Pep Guardiolalle hänen valmennusuransa alhaisin pallonhallintaprosentti pääsarjatasolla – toki sitä selittää isoilta osin Edersonin punainen kortti jo aivan ottelun alkuvaiheissa.

Myös Edersonin punaiseen korttiin liittyy omanlaisensa fakta: maalivahti on lentänyt Valioliigan historiassa ulos ensimmäisten 12 minuutin aikana ainoastaan kolme kertaa, ennen siis tätä ottelua, ja koskaan aiemmin punaisen kortin “avaustusinalla” saaneen maalivahdin joukkue ei ole hävinnyt ottelua (yksi voitto, kaksi tasapeliä).

Cityn surkeasti sujuneesta kaudesta kertoo paljon myös se, että joukkue hävisi kauden molemmat Valioliiga-kohtaamiset Wolvesia vastaan.