VIDEO: Spurs laittoi uuden hankinnan poistamaan twiitin - "I love Arsenal" | Urheiluvedot.com

Yleisö palaa Valioliigaan, onko näillä säännöillä mitään järkeä?

Yleisö palaa tällä tietoa Valioliigaan, joskin Valioliiga-otteluihin otetaan alkuun maksimissaan vain 4 000 katsojaa. Mutta onko siinä loppujen lopuksi yhtään mitään järkeä?

Fanit ovat joutuneet odottamaan monien lajien ja liigojen kohdalla pitkään sitä hetkeä, että he pääsisivät katsomaan paikan päälle oman joukkueensa edesottamuksia ja auttamaan joukkueensa kannustuksellaan voittoon.

Englannin Valioliigassa ollaan ottamassa ensimmäiset askeleet tämän suhteen siinä mielessä, että faneja ollaan päästämässä katsomoon, mutta vain äärimmäisen rajallinen määrä: itse asiassa maksimissaan vain 4 000 katsojaa per ottelu. Näin rajallinen määrä on kismittänyt seuroja ja useat brittilehdet uutisoivat useiden seurojen pyrkineen käyttää porsaanreikää tuodakseen enemmän katsojia paikan päälle: seurat yrittivät kirjata areenansa sekä ulko- että sisätila-areenaksi, mikä olisi mahdollistanut laajemman “yleisöryntäyksen”.

Mutta siihen läsnäoloon peleissä se sitten näyttäisi jäävän, siis fanien vaikuttaminen otteluiden kulkuun. Britteinsaarilta kantautuvien raporttien mukaan peleissä tulee nimittäin olemaan melkoiset säännöt faneille.

Ensimmäinen sääntö liittyy alkoholinkäyttöön eli toisin sanoen peleissä ei saisi nauttia lainkaan alkoholia. Toisen säännön mukaan fanit eivät saisi laulaa ja kolmannen säännön mukaan myös huutaminen katsomossa olisi kiellettyä eli toisin sanoen omien kannustaminen on mahdotonta.

Iso-Britannia keventää koronaviruspandemiaan liittyviä rajoituksia ensi viikolla ja sen myötä rajallisen fanimäärän paluu katsomoihin olisi mahdollista. Seurat ovat kuitenkin tällä hetkellä pulassa saada kaikki vaadittavat turvajärjestelyt, ja myös muut käytännön järjestelyt, maaliin ennen sitä; saattaakin olla, että ainakaan kaikissa ensi viikon otteluissa ei vielä nähdä faneja.

Marko Ollonqvist

KATSO MYÖS:
Kaikki Liigan pelaajasiirrot kaudelle 2020-21!

Jaa