Diego Maradona rakasti jalkapalloa ja jalkapallo rakasti Diego Maradonaa.

VIDEO: Upea treenivideo osoittaa, miten paljon Diego Maradona rakasti jalkapalloa

Upea treenivideo osoittaa, miten paljon tällä viikolla menehtynyt argentiinalaislegenda Diego Maradona rakasti jalkapalloa.

Pelaaja treenaamassa joukkueharjoitusten ulkopuolella. Pyörimässä mudassa. Ja hymy on korviin saakka koko ajan.

Tällaisia kuvia olisi vaikea kuvitella enää nykyjalkapalloilijoiden kohdalla, mutta Diego Maradona oli eri puusta veistetty. Hänelle jalkapallo oli kaikki kaikessa ja niin kauan kuin hänellä oli jalkapallo, nimenomaan pelaajan roolissa, pysyi hänen elämänsä myös pelikenttien ulkopuolella edes joissain määrin aisoissa, vaikka toki myös pelaajauraan mahtui omat kohunsa.

Kun Maradonan pelaajaura päättyi, alkoi hänen tarinastaan muodostua varsin nopealla aikataululla traaginen tarina, joka päättyi tällä viikolla sydänkohtaukseen. Maradona oli ollut aiemmin kuluvan kuun aikana aivoleikkauksessa ja sen jälkeiset komplikaatiot olivat seurausta alkoholiongelmasta. Se, miten paljon nämä komplikaatiot vaikuttivat sydänkohtaukseen, joka johti tämän upean pelaajalegendan kuolemaan, on vain arvailujen varassa.

Maradonan tarina onkin osoitus siitä, miten paljon urheilijat tarvitsisivat tukea pelaajauransa päättymisen jälkeen; ettei heitä jätettäisi yksin, sillä etenkin joukkuelajien parissa uransa luoneiden urheilijoiden kohdalla pudotus on melkoinen, kun pelit ovat ohi.

Tässä on kuitenkin hieno palata Maradonan matkassa tuonne mudan keskelle, ihailla hänen rakkauttaan jalkapalloa kohtaan, sitä valtavaa paloa ja aitoa hymyä, joka ei missään vaiheessa poistu hänen suupieliltään.

Diego Maradona rakasti jalkapalloa ja jalkapallo rakasti Diego Maradonaa.

Maradona treenaamassa mudan keskellä:

Marko Ollonqvist

KATSO MYÖS:
Kaikki Liigan pelaajasiirrot kaudelle 2020-21!

Jaa