Huuhkajille kylmää kyytiä: Bosnia ja Hertsegovina jatkoi kotona hurjassa vireessä ja takoi neljä maalia valkopaitojen päätyyn.

VIDEO: Huuhkajille kylmää kyytiä – Pohjanpalolta ainoa osuma

Huuhkajille kylmää kyytiä: Bosnia ja Hertsegovina jatkoi kotona hurjassa vireessä ja takoi neljä maalia valkopaitojen päätyyn.

Bosnia ja Hertsegovina hallitsi ottelun alku minuutteja todella vakuuttavasti. 14 peliminuutilla nähtiin vaaranpaikka, mutta Suomen onneksi tilanne tuomittiin paitsioksi ja ottelun lukemat pysyivät tasalukemissa.

29. peliminuutilla Bosnia ja Hertsegovina sai se, mitä ansaitsi peli esityksillään: Zoran Kvrzic alusti ja Izet Hajrovic laukoi pallon ohi Lukas Hrareckyn ja siirsi joukkueensa 1-0-johtoon.

Huuhkajien vaikeudet jatkuivat 37. minuutilla, kun ottelun tuomari Ivan Kružliak vihelsi Bosnialle rangaistuspotkun. Pyry Soiri liikautti refleksin omaisesti kättään boksin sisällä, jonka Kružliak tulkitsi käsivirheeksi. Hidastuksissa näkyi selvästi, kun pallo osui Soiri olkapäähän.

Isäntien ykköstykki Miralem Pjanic laukoi pallon varmasti vasempaan kulmaan ja siirsi Bosnia ja Hertsegovinan jo kahden maalin karkumatkalle.

Puoliajalle siirryttiin Bosnia ja Hertsegovinan johtaessa 2-0.

Vajaan tunnin kohdalla kotijoukkue pääsi hurjan painostuksen jälkeen iskemään lukemat jo 3-0:aan. Pilkusta pallon sisään iskenyt Pjanic laukoi näyttävästi pelivälineen vasempaan yläkulmaan.

Huuhkajille kylmää kyytiä: 73. peliminuutilla Armin Hodzic sai iskettyä aikaisemman maalin tapaan hirveän hässäkän jälkeen pallon ohi Hradeckyn ja kamppailu siirtyi jo 4-0-lukemiin.

Puoliajan jälkeen kentälle saapunun Joel Pohjanpalo sytytti suomalaiset, kun hän pääsi maalin eteen pallon kanssa, eikä erehtynyt. Huuhkajat kavensi tilanteen 4-1:een.

Suomi J-lohkon toisena 12 pisteellä. Toisena on Bosnia ja Hertsegovina, joka on kahden pisteen päässä tasalukemista.

Huuhkajilla on vielä kolme ottelua jäljellä EM-karsintoja. Tiistaina Turussa vastaan asettuu Armenia, 15.11 kotona Liechteinstein ja viimeisenä kamppailuna Kreikka isännöi Suomea 18.11.

Lue myös:
NHL vapaat pelaajamarkkinat ja pelaajasiirrot 2019

Jaa